STAN U ZGRADI IZ PROŠLOG VEKA PRODAT ZA 2.700 EVRA PO KVADRATU: Beograđanka šokirala objavom, PITALA SAMO OVO I DIGLA PRAŠINU!
stara gradnja, Foto: Profimedia

polemika

STAN U ZGRADI IZ PROŠLOG VEKA PRODAT ZA 2.700 EVRA PO KVADRATU: Beograđanka šokirala objavom, PITALA SAMO OVO I DIGLA PRAŠINU!

Društvo -

Pandemija koronavirusa traje skoro dve godine, a potražnja za stanovima i nekretninama ni i u tim uslovima ne jenjava. Cene kvadrata i dalje rastu, te su u pojedinim krajevima na periferiji prestonice dostigle rast od čak 100 odsto, dok najskuplji kvadrat u Beogradu na vodi košta oko 10.000 evra!

Naime, koliko su ljudi šokirani cenama kvadrata pokazuje i tvit jedne Beograđanke čija je objava je pokrenula lavinu komentara.

- Živim u zgradi sagrađenoj 84. godine prošlog veka. Komšija prodao stan za 2.700 evra po kvadratu... Šta se ovo dešava ljudi? - piše u tvitu.

Komentari su se ređali ispod objave i tviteraši su počeli polemiku da li je za kupovinu bolja stara gradnja ili nova.

Boegrad, Zgrada, Novi beograd
foto: Profimedia

- Stare zgrade su mnogo bolje i svakako više vredi od onih kartonskih kojima je kuhinja u dnevnoj sobi - stoji u jednom komentaru:

- Najbolje zgrade su iz '67 - 70 kvadrata stan od toga 40 kvadrata hodnika.

Jedan tviteraš je pak napisao da su cene svuda skočile u roku od godinu dana:

- Novi Sad 2.000, Zrenjanin 1.200, Kikinda 800 evra.

Međutim, jedan korisnik je napisao da su u staroj gradnji ranije bili drveni prozori te i da je nikakva izolacija.

- Sada obavezno kamena vuna, aluminijum ili PVC pa kvalitetnije unutra jer je onda stan kao luksuzan. Više sigurnostnih ventila sklopke, ravniji zidovi. Stara gradnja je neupordivo kvalitetnija. Novogradnja bezmalo kartonske kutije - napisao je taj korisnik, a drugi je dao svoije mišljenje:

- Stare betonske zgrade imaju lošu toplotnu i zvučnu izolaciju. Radije bih taj stan platio toliko nego u novogradnji. Te zgrade su morale da dobiju građevinsku i upotrebnu dozvolu i stanovi su uknjiženi. Ovo sad nazidaš pa dozvole ako budu budu.

Jedna Beograđanka je pak pohvalila staru gradnju i napisala da živi u centru Beograda u zgradi iz 1951. godine.

- Zgrada ima klasično prizemlje. Imam privatnost. Nikada nisu promenjenje vodovodne cevi, ali sve besprekorno funkcioniše. Klima leti nepotrebna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track