02:19

ČEKA NAS NOVI TALAS CRVENE KIŠE! Meteorolog Đorđe Đurić najavio do KADA ĆE TRAJATI i otkrio da li je OPASNA PO ZDRAVLJE!

vremenska prognoza

STIŽE NOVI TALAS CRVENE KIŠE! Meteorolog Đorđe Đurić najavio do KADA ĆE TRAJATI i otkrio da li je OPASNA PO ZDRAVLJE!

Društvo -

Čuveni meteorolog Đorđe Đurić naveo je da je crvena kiša, koja danas pada u Srbiji, prirodna i bezopasna pojava i da nema nikakve veze sa zagađanjem.

On je istakao da je ovakva kiša posledica ciklona koji se nalazi iznad Meditrerana, tačnije, Đenovskog zaliva.

Đorđe Đurić
foto: Kurir televizija

- Sve je posledica uticaja snažnog ciklona iznad Mediterana. On uslovljava u svom prednjem delu jugozapadna strujenja, pa samim tim do naših predela stiže veoma topla vazdušna masa, a ujedno stižu i čestice peska iz Sahare. Zbog toga kiša koja pada sada i kiša koja je padala tokom noći sadrži te čestice peska, što može biti vidljivo kasnije na vozilima - kaže čuveni meteorolog u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Đorđe Đurić je istakao da je crvena, iliti žuta kiša, potpuno prirodna stvar.

- U pitanju je potpuno normalna i bezopasna pojava koja će nas pratiti sve do subote, tj. sve dok Srbija bude bila pod uticajem tog ciklona. Zajednički naziv je prljava kiša, a boja zavisi od delova Sahare odakle ona dolazi. Taj pesak nema veze sa zagađenjem, tako da ne treba da brinemo. Potpuno je prirodna pojava - napominje Đurić.

Đorđe Đurić
foto: Kurir televizija

Prema njegovim rečima, u toku sledeće sedmice nas očekuje stabilizacija vremena i porast temperature.

- Imali smo vedra jutra sa temperaturama u minusu. Sada je dosta toplije i temperature su i preko 10 stepeni. Za vikend sledi jedno jače zahlađenje, kratkotrajno, tako da ćemo u nedelju imati pad temperature za pet do deset stepeni, kiša će preći u sneg, a od ponedeljka ide postepena stabilizacija vremena, pa nas očekuje sledeće sedmice porast temperature. Manje-više, imaćemo ovog aprila promenljivo i tipično prolećno vreme - istakao je meteorolog Đorđe Đurić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:17

Posle proleća ponovo se vraća hladno vreme U POJEDINIM KRAJEVIMA MOGUĆ SNEG!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track