NA UTAKMICE IDETE A NE ZNATE KAKO SE POLICIJSKA BRIGADA SPREMA ZA NJIH: Pogledajte žestoku obuku! A šta je ovo na konjima? (VIDEO)
Foto: MUP Srbije

OBUKA NA MAKIŠU: spremni za susret sa izgrednicima

NA UTAKMICE IDETE A NE ZNATE KAKO SE POLICIJSKA BRIGADA SPREMA ZA NJIH: Pogledajte žestoku obuku! A šta je ovo na konjima? (VIDEO)

Društvo -

Pored različitih oblika intervencije policije u obukama i vežbama savladavanja izgrednika, prikazana je i upotreba službenih pasa obučenih za napad i odbranu, dok su pripadnici Čete konjanika sa službenim konjima pokazali svoje načine taktičkog postupanja u slučaju narušavanja javnog reda i mira

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ redovnoj obuci i vežbi najmlađih pripadnika Policijske brigade koji su pokazali obučenost, veštine i spremnost za izvršenje svih postavljenih zadataka.

BATE, KOLIKI GU BICEPSI KI DA IH JE TOVIO S ČVARCI: Fotka pripadnika UKP u akciji o kojoj se priča! (FOTO)

Najmlađi pripadnici Posebne jedinice policije Policijske brigade prikazali su stručnu osposobljenost i obučenost, a prikazana je i obučenost službenih životinja.

1 / 10 Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da najmlađe pripadnike Policijske brigade odlikuje visok nivo obučenosti, ali i visok nivo patriotizma. „Danas se uveravamo u vašu obučenost i u vašu opremljenost. Ali, više od toga, u vaš moral i vašu spremnost da branite ustavnost i zakonitost u našoj zemlji. U ovoj zemlji neće biti Majdana. Zato ste tu, da bezuslovno poštujete zakon, da zaštitite ustavni poredak i prava svih naših građana. Ponosan sam na vaš moral, obučenost i opremljenost", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin, Policijska brigada
foto: MUP Srbije

„U proteklih godinu dana o vama se posebno vodilo računa, zato što to zaslužujete svojim radom i angažovanjem. Na nama je da sačuvamo zemlju, zakon i ustavni poredak. Ovo je zemlja naše dece, kakvu smo je dobili, bolju da im je vratimo", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin nakon završetka redovne obuke najmlađih pripadnika Policijske brigade, saopštio je MUP.

Ministar policije Aleksandar Vulin je, takođe, naglasio da država i Ministarstvo unutrašnjih poslova posebno brinu o pripadnicima Policijske brigade koji obavljaju najodgovornije poslove i najavio da pripadnicima brigade slede nova uvećanja plata i nabavka dodatne opreme.

Aleksandar Vulin, Policijska brigada
foto: MUP Srbije

Pored različitih oblika intervencije policije u obukama i vežbama savladavanja izgrednika, prikazana je i upotreba službenih pasa obučenih za napad i odbranu, dok su pripadnici Čete konjanika sa službenim konjima pokazali svoje načine taktičkog postupanja u slučaju narušavanja javnog reda i mira.

Pripadnici PJP Policijske brigade prikazali su i materijalno-tehnička sredstva kojima raspolaže ova jedinica, kao i izdržljivost i funkcionalnost zaštitne opreme za javni red i mir prilikom izvršavanja službenih zadataka.

Neobičan detalj na konjima: Bezbednost pre svega

Policijska brigada, konji
foto: MUP Youtube Printscreen

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja