DA SRCE PREPUKNE! 12 dece ostalo siročići, JEDNO JE BEBA, OCA NEĆE NI ZAPAMTITI!
Foto: Kurir/M.S.

TRAGGEDIJA U RUDNIKU "sOKO"

DA SRCE PREPUKNE! 12 dece ostalo siročići, JEDNO JE BEBA, OCA NEĆE NI ZAPAMTITI!

Društvo -

Ministarka rudarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je za osam rudara ostalo j12 dece, jedna beba koja se rodila početkom ove godine.

' Naše je da učinimo sve da rudari ne budu zaboravljeni - kazala je Mihajlović ispred rudnika "Soko" u kome je jutros bila tragedija i dodala da će Vlada pomoći porodice stradalih.

U nesreći koja se dogodila rano jutros u rudniku Soko kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a među njima i Bojan Stajić (34), koji je nadavno postao otac. On je jedan od najmlađih stradalih.

Bojan Stajić, rudnik, Soko, rudnik Soko
foto: Printskrin/Facebook

- Bojan je nedavno postao otac, a pre nekoliko dana častio je ispred rudnika jer je dobio bebu. Van sebe smo, ne možemo da verujemo šta nas je snašlo. Ovo je pretužno - priča jedan od kolega stradalog koji je došao na mesto tragedije.

Najmlađi nastradali je Petar Petrović (31) rodom je iz Dugo Polje kod Sokobanje.

rudari, stradali, rudnik, rudnik Soko, Sokobanja
foto: Printscreen/Facebook

- Čim su se čule sirene znao sam šta se dogodilo. Nadao sam se da među nastradalima nije moj brat koji je bio u trećoj smeni - kaže Miroslav, brat nastradalog Petra, koji je imao dvoje dece i sporodicom živeo u Sokobanji.

Miroslav kaže da je i njihov treći, najmlađi brat Stojan, radio u rudniku.

- Stojan je 1993. godište, ali on nije radio istu smenu. Petar je bio u trećoj, a Stojan je otišao u prvu. Majka mi je saopštila da se desila nesreća i da je Petar možda mrtav - priča Miroslav.

A plač i lelek odzvanja kućom Grujića u Žitkovcu. Njihov Radovan (47) sinoć je otišao na posao, ali se jutros kući nije vratio.

- Počeo je pre pet, šest meseci da radi u tom rudniku. Do tada je radio na građevini. Jutros je trebao posle posla da ide na godišnji odmor - priča za Kurir brat od strica i nastavlja:

- Bio sam u bolnici jutros, kad sam video kola hitne i sirene. Rekli su da je rudnik eksplodirao. Pozvao sam Radovanovog brata da pitam gde je on. Kada mi je rekao da je na poslu znao sam da neće biti dobro. Posle toga su nam javili da je poginuo.

Zorana Mihajlović
foto: Printscreen

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track