MAJSTOR STUDENTU OTPUŠAVANJE ODVODA NAPLATIO 16.000 DINARA: Akademac objavio fotografiju računa i pitao samo JEDNO! (FOTO)
Otpušena cev i novčanik, Foto: Profimedia

derikože

MAJSTOR STUDENTU OTPUŠAVANJE ODVODA NAPLATIO 16.000 DINARA: Akademac objavio fotografiju računa i pitao samo JEDNO! (FOTO)

Društvo -

Svakodnevno na društvenim mrežama možemo pročitati iskustva građana koji pišu kako su im pojedini majstori za popravku nekih kvarova naplatili mnogo više novca nego što ona zaista košta.

Udruženjima za zaštitu potrošača takođe veoma često stižu žalbe na majstore koji ne poštuju Zakon o zaštiti potrošača, već naplaćuju svoje usluge mnogo više nego što bi možda bile realne cene.

majstori, električar
foto: Profimedia

Ovog puta u jednoj studentskoj grupi na društvenoj mreži Fejsbuk jedan student je objavio fotografiju računa majstora koji mu je za otpušavanje odvoda uzeo 16.000 dinara!

- Ukoliko je neko imao sličan problem sa odvodom - da li je cena bila slična ili je ovo preskupo - pitao je student u grupi.

račun, otpušavabnje odvodne cevi
foto: Printskrin/Facebook

U komentarima ispod objave neki studenti su odgovarali da je ovo previše za otpušavanje odvoda, dok su drugi pak pisali da su imali slična iskustva gde su im majstori debelo naplatili istu uslugu.

- Pre godinu dana za čišćenje odvoda majstor mi je uzeo 12.000 dinara - napisala je jedna studentkinja:

- Prošlog leta su u mojoj zgradi bila poplavljena tri stana jer je neko u zgradi bacio peškir u wc šolju. Otpušavnje kanalizacije u šahti ispred zgrade 30.000 i to je bila hitna intervencija - napisao je jedan student.

Podsetimo, po novom Zakonu o zaštiti potrošača majstori su u obavezi da za svaki račun veći od 5.000 dinara naprave specifikaciju troškova, da napišu šta tačno rade i kupuju, kao i koliko to košta.

S obzirom na to, oni ne mogu da daju cenu odokativno i ne mogu da zahtevaju povećanje cene za više od 15 odsto proračuna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track