DANKA JE JEDINA ŽENA VOZAČ AUTOBUSA U RUMI: Samohrana je majka, dan joj počinje u 4 sata, stalno je fotkaju, a ona ruši predrasude
Foto: Facebook, Danka Bundža

POMERA GRANICE

DANKA JE JEDINA ŽENA VOZAČ AUTOBUSA U RUMI: Samohrana je majka, dan joj počinje u 4 sata, stalno je fotkaju, a ona ruši predrasude

Društvo -

Svakim svojim pređenim kilometrom, ona potvrđuje da se granice i te kako mogu pomerati, a predrasude rušiti

Danka Bundža iz Rume, žena za volanom, i to autobusa, u ovom gradiću, nije baš česta pojava. Ova žena koja je pokazala da "nežniji" pol može sve, nailazila je ipak, na samo pozitivne komentare.

Diplomirani inženjer i samohrana majka dečaka starog 15 godina kaže da je to što vozi autobus ispunjava. Ljubav prema volanu nasledila je od oca.

- Nije mi naporno i iskreno, pored svih zanimanja, poslova, svega što sam do sad radila, mislim da je ovo jedini posao u kojem se pronalazim 90 odsto - kaže Danka za Radio-televiziju Vojvodine.

Dodaje da je pre epidemije korona virusa, godinu i po dana taksirala i tada je videla da će joj se volan i vožnja svideti.

Njen radni dan počinje ujutru u 4 sata. Svakodnevno prevoziti putnike odgovoran je i zahtevan posao. Ali, s obzirom na to da je ljubav koju Danka gaji prema vožnji autobusa, njoj ništa ne pada teško.

- To je posao koji bi trebalo da se voli i da se čovek pronađe u tom poslu vozača autobusa ili kamiona. Svoje prve korake imala sam uz tatu i svoje prve vožnje uz njega i sa njim. Imam položene sve kategorije i volela bih da jednog dana zaista vozim kamion - ističe Danka.

Predrasude i dalje postoje, a navikla je i da je prolaznici fotografišu. Ipak, svakim svojim pređenim kilometrom, ona potvrđuje da se granice i te kako mogu pomerati, a predrasude rušiti.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track