SRBIN U DUBAIJU ŽIVI U SOBI DVA SA DVA, A KIRIJA 400 DOLARA! Od plate ne ostane NIŠTA: Ovako izgleda život u Emiratima (FOTO)
Život u Dubajiu nije onakav kako ga zamišljate, Foto: Profimedia

ispovest našeg zemljaka za kurir

SRBIN U DUBAIJU ŽIVI U SOBI DVA SA DVA, A KIRIJA 400 DOLARA! Od plate ne ostane NIŠTA: Ovako izgleda život u Emiratima (FOTO)

Društvo -

Veliki broj Srba živi van granica naše zemlje, a glavno pitanje koje se uvek nameće jeste koliko je njima tamo zaista bolje, da li zaista više zarađuju te i ima li sreće van svoje domovine.

Naši građani često misle da je prava bajka život u Dubaiju, pa se zbog toga neki od njih i odluče da se presele tamo i započnu svoj život. Međutim, priča jednog našeg građanina pokazuje da zapravo ni tamo ruže ne cvetaju, odnosno da ni njihove plate nisu dovoljne da pokriju sve troškove koji su tamo, malo je reći previsoki.

kamila, Dubai
foto: Profimedia

Iako mnogi misle da su zarade u ovim velikim gradovima ogromne te i da ljudi tamo žive na visokoj nozi, druga strana priče je potpuno drugačija.

Sagovornik Kurira, koji je želeo da ostane anoniman, nedavno je otišao u Dubai kako bi našao bolji posao i više zarađivao, ali ispostavilo se da ga je sačekao skroz drugačiji život tamo.

- U Dubaiju većina Srba živi u jako malim sobicama koje su bukvalno kvadrature dva sa dva. To ti je kuhinja, sto, ormar iznad glave i jedan krevet. Mesečno iznajmljivanje ovakvog stančića u Dubaiju je oko 400 dolara što je jako skupo - kaže naš sagovornik i dodaje:

soba u Dubajiu
foto: Privatna Arhiva

- Ove sobice se nalaze u jednoj zgradici i stanari svih soba koriste zajednički toalet i kupailo. Jedna takva zgrada ima recimo po četiri sobe, a u svakoj može da živi po jedna osoba.

soba u Dubajiu
foto: Privatna Arhiva

On naglašava da je život u ovakvom gradu jako skup bez obzira šta se tamo radi.

- Ja radim u jednom hotelu na spremanju i čišćenju soba. Za naše prostore plata je veoma velika, ali meni tamo od plate ostane jako malo ili nekada ništa. Dok platiš sve troškove ostane ti nešto minimalno. Nije sve kao što izgleda - poručio je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track