VETERINARSKA INSPEKCIJA: Obavezno isticanje oznake na mesu "Poreklom iz Srbije" koje sadrži 50% glavne sirovine iz naše zemlje!
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, Profimedia

Trgovci moraju da poštuju

VETERINARSKA INSPEKCIJA: Obavezno isticanje oznake na mesu "Poreklom iz Srbije" koje sadrži 50% glavne sirovine iz naše zemlje!

Društvo -

Republička veterinarska inspekcija utvrdila je tokom kontrole primene novog obeležja za meso i mesne proizvode "Poreklom iz Srbije", nesprovodjenje propisa novog Pravilnika o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane koji je stupio na snagu 1.04.2022, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Zbog izostanka primene novog obeležja za meso i mesne proizvode koji sadrže najmanje 50% glavne sirovine poreklom iz Srbije, maloprodajnom lancu prodavnica "Super Vero" izdato je, od strane veterinarske inspekcije, Rešenje po kome se obavezuju da sve proizvode, u skladu sa propisima novog Pravilnika, obeleže sa oznakom "Poreklom iz Srbije".

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede uvelo je oznaku "Poreklom iz Srbije" da bi dalo dodatni podsticaj domaćoj proizvodnji mesa u skladu sa predlogom poljoprivrednika, a zahvaljujući ovoj meri i kupci će imati jasan uvid o poreklu proizvoda koji kupuju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track