RHMZ OBJAVIO, DANAS STIŽU PLJUSKOVI I JAK VETAR: Na snazi meteo alarm, temperatura pada za 10 stepeni, sutra SNEG
Foto: Nemanja Nikolić

RHMZ OBJAVIO, DANAS STIŽU PLJUSKOVI I JAK VETAR: Na snazi meteo alarm, temperatura pada za 10 stepeni, sutra SNEG

Društvo -

U Srbiji se danas očekuje jače naoblačenje sa padom temperature, kišom i pljuskovima sa grmljavinom mestimično.

rhmz
foto: Printscreen/RHMZ

U južnim i istočnim krajevima tokom većeg dela dana biće suvo i toplo, a u toku noći naoblačenje i u tim delovima zemlje. Jutarnja temperatura od sedam do 15 stepeni, na jugu i istoku oko četiri stepena, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

Vetar povremeno jak južni i jugozapadni, na planinama sa olujnim udarima, tokom dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, kratkotrajno olujni.

rhmz
foto: Printscreen/RHMZ

Zbog toga na teritoriji cele Srbije na snazi žuti meteo alarm.

Vreme narednih dana

Nedelja

U nedelju oblačno mestimično sa kišom, na planinama sa snegom i osetno hladnije, uz umeren, povremeno jak, a u Timočkoj Кrajini i olujni severni vetar. U drugom delu dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje najpre na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od 3 do 8 stepeni, a najviša od 8 stepeni na jugu, pa do 14 stepeni na krajnjem severu.

Ponedeljak

U ponedeljak jutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a u toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren, a na istoku i jak severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 6 stepeni, a najviša od 13 do 17 stepeni.

Utorak

U utorak jutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, dok je u toku dana sunčano i toplije. Vetar slab i promenljivog pravca. Najniža temperatura od 0 do 6 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepen.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track