UPIS U VRTIĆE OD DANAS: Ovo je način da se dođe do mesta u ustanovama "Radosnog detinjstva" u Novom Sadu

Predškolske ustanove

UPIS U VRTIĆE OD DANAS: Ovo je način da se dođe do mesta u ustanovama "Radosnog detinjstva" u Novom Sadu

Društvo -

Upis dece u narednu školsku godinu u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" počeće sutra, u ponedeljak, 11. aprila i trajaće do 11. maja. U tom periodu roditelji će prijave podnositi isključivo elektronski, najavljuju iz te predškolske ustanove.

Upis će biti isključivo preko eUprave, na konkursu. Jedino oni koji iz opravdanog razloga ne mogu da dostave prijavu preko ove platforme to će moći učiniti u upravnoj zgradi Radosnog detinjstva u Ulici Pavla Simića broj 9.

Prilikom upisa deteta u vrtić, u Službi socijalne zaštite roditelji mogu dobiti informacije o potrebnoj podršci detetu ili porodici a konačna rang lista dece biće objavljena 28. juna.

Po upisu prošle godine, na listi čekanja za boravak u vrtićima bilo je oko 300 mališana. Broj slobodnih mesta biće poznat uoči upisa kada se utvrdi broj dece koja će boraviti u vrtićima i po okončanju premeštaja, a premeštaji na zahtev roditelja biće razmatrani u septembru.

Glavni zadatak u "Radosnom detinjstvu" do početka upisa je premeštanje, odnosno razmeštanje dece kako bi se efikasnije formirale grupe, a popunjavanje novih objekata u Veterniku i Sajlovu skoro je završeno, objašnjava Ružica Svorcan iz "Radosnog detinjstva". To je, kako kaže, uobičajena procedura pre upisa.

Broj slobodnih mesta biće poznat uoči upisa kada se utvrdi broj dece koja borave u vrtićima i po okončanju premeštaja, a premeštaji na zahtev roditelja biće razmatrani u septembru, napominju iz "Radosnog detinjstva". I ove godine upis dece u vrtiće rešava se isključivo eUpravom gde roditelji moraju prvo da se registruju, objašnjava pomoćnica direktora Kancelarije za IT i eUprave Ana Šarenac.

Prošle godine je u vrtiće "Radosnog detinjstva" upisano više od 17.000 dece.

Grad Novi Sad će nastaviti da regresira troškove boravka dece u PU „Radosno detinjstvo“ i subvencioniše deo troškova za mališane koji pohađaju privatne vrtiće.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track