10:30

CRNI NIZ NA PUTEVIMA NE JENJAVA: Nakon tragedije koju je doživeo Rasim Ljajić oglasio se stručnjak za saobraćaj

nesreće na putevima

CRNI NIZ NA PUTEVIMA NE JENJAVA: Nakon tragedije koju je doživeo Ljajić oglasio se stručnjak za saobraćaj: OVO SU UZROCI NESREĆA

Društvo -

Saobraćajne nezgode ne mogu da nas zaobiđu nijedan dan, a osim velikog broja nezgoda, veliki je broj i poginulih. Milan Božović iz Komiteta za bezbednost istakao je da se jedino dubinskim analizama mogu otkriti stvarni uzroci nesreća na putevima.

Jedna od poslednjih tragedija na putu dogodila se i lideru SDPS-a i bivšem ministru Rasimu Ljajiću, koji je, prema rečima doktora, čudom preživeo. Njegov kolega i saputnik, predsednik IO SDPS i direktor JP „Emisione tehnike“ Branko Gogić poginuo je na licu mesta.

00:17

Prvi snimci sa mesta nesreća: Ljajić povređen u teškoj nesreći jutros kod Ražnja

Prema rečima stručnjaka, Milana Božovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, stvarni uzroci saobraćajnih nesreća su razni.

- Može biti više razloga, ali ono što se vidi pri tim dubinskim analizama je šta se zaista dogodilo. Možda je alkohol, a možda i crveno svetlo na semaforu. Dubinske analize podražumevaju analizu konkretnog predmeta - kaže Božović.

I kada govorimo o deonici puta, uvek je ljudski faktor taj koji utiče na nesreću.

- Nama je i dalje u svesti da je uzrok svih nesreća i nosilac odgovornosti, vozač motornog vozila, a nije uvek tako - istakao je Božović.

Milan Božović
foto: Kurir televizija

Božović je naveo da je u Srbiji opao broj poginulih u saobraćajnim nezgodama u prethodnom periodu.

- Bilo je oko 1.200 sada smo na 500 poginulih. To da i dalje postoji kaznena politika u Srbiji govori nam da ne postoji razvijena svest o saobraćaju kod nas. Ajde da počnemo da menjamo sebe, da počnemo više da volimo sebe, nego oni koji nas kažnjavaju - kaže Božović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:17

Prvi snimci sa mesta nesreća: Ljajić povređen u teškoj nesreći jutros kod Ražnja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja