SREĆAN USKRS! DANAS SE SLAVI PO GREGORIJANSKOM KALENDARU Nadbiskup Hočevar služi misu u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije
Foto: Zorana Jevtić

najveći hrišćanski praznik

SREĆAN USKRS! DANAS SE SLAVI PO GREGORIJANSKOM KALENDARU Nadbiskup Hočevar služi misu u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije

Društvo -

BEOGRAD - Danas, na Uskrs po gregorijanskom kalendaru, nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar služiće Uskršnju misu u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Uskrs
foto: Shutterstock

On je u Uskršnjoj poslanici upozorio one koji se zadovoljavaju samo materijalnim posedovanjem i uživanjem, da će njihovo "kraljevstvo" biti kratkog daha.

neradni dani, praznik, državni praznik, 1. maj, Prvi maj, Vaskrs, Uskrs
foto: Neradni dani printscreen

"Ko misli da silom može ostvariti svoje 'kraljevstvo', istog momenta će se suočiti sa silinom destrukcije, nesreće i nestajanja", poručio je Hočevar u poslanici.

Po njegovim rečima, "kraljevstvo koje treba tražiti jeste Isus Hrist, jedini most, jedini prelaz i jedinstveni put iz nesigurnosti u sigurnost, iz ograničenosti u neograničenost, iz prolaznog u neprolazno" i sve što je za život potrebno.

Hočevar je ukazao da su u toku istorijska zbivanja "i to ne u doba mnogobrojnih, nego u doba radikalnih promena", pa su "svi mnogo snažnije pozvani na traganje za takvim kraljevstvom".

neradni dani, praznik, državni praznik, 1. maj, Prvi maj, Vaskrs, Uskrs, Kalendar
foto: Neradni dani printscreen, Shutterstock

Uz pozdrav "Hristos vaskrese, Vaistinu vaskrese!", on je svima "od sveg srca poželeo srećan i blagoslovljen Uskrs".

Srpska pravoslavna crkva proslaviće Uskrs u nedelju 24. aprila, po starom, julijanskom kalendaru.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track