POTVRĐENO! SVE 4 DOJAVE O BOMBAMA U BEOGRADU I NIŠU BILE LAŽNE! Policija otkrila odakle stižu pretnje
Foto: Nenad Kostić

mup saopštio

POTVRĐENO! SVE 4 DOJAVE O BOMBAMA U BEOGRADU I NIŠU BILE LAŽNE! Policija otkrila odakle stižu pretnje

Društvo -

Tokom današnjeg dana sa mejl adrese servisa "Protonmail", na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne, saopštio je MUP.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator Centar Beograd, Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.

1 / 9 Foto: Nenad Kostić

Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

Oglasili su se i iz TC Rajićeva i potvrdili da je dojava bila lažna i da je objekat ponovo otvoren za posetioce.

"Kontradiverzione jedinice MUP-a Srbije okončale su pregled prostorija "Rajićeva SC" i ustanovile da je dojava o postavljanju eksplozivne naprave lažna i da je objekat potpuno bezbedan za posetioce. Nakon pravovremene reakcije MUP Stari Grad, posetioci su evakuisani a šoping centar je detaljno pregledan više od 3 sata. Policija radi na rasvetljavanju ovog događaja, Rajićeva SC je ponovo otvoren za posetioce i kupce nakon što je utvrđeno da je potpuno bezbedan", kaže se u saopštenju TC Rajićeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track