SELO PUNO ZNANJA: Jedno od najlepših mesta na svetu
Foto: Stefan Kondić

TRŠIĆ

SELO PUNO ZNANJA: Jedno od najlepših mesta na svetu

Društvo -

Iako ga znamo kao selo u kome je rođen reformator srpskog jezika Vuk Stefanović Karadžić, na današnjoj turističkoj mapi, Tršić je mnogo više od toga.

Turistička organizacija Srbije preporučuje da se upoznate sa selom kojim se ponosi cela Srbija.

Dobro došli u Tršić. Jedinstven spomenički kompleks koji prikazuje način življenja u srpskom selu s kraja 19. Veka. Čuva i prikazuje i najznačajnije detalje iz mladosti Vuka Karadžića.

Nije neobično što je Vuk Karadžić u svoje vreme verovao da je Tršić jedno od najlepših mesta na svetu. I sada, baš ovo selo često se opisuje uz najlepše epitete i emocije. Prošle godine bilo je kandidovano za najlepše selo na svetu.

Osim svojevrsnog vremeplova, prilike da učite ili da se podsećate, boravak u Tršiću nudi i uživanje u prelepim pejzažima, izuzetnoj klimi i ambijentu i bojama koje su upravo u proleće najlepše.

Iako će vas bajkoviti ambijent Tršića mamiti na neprekidne šetnje i nova otkrića, preporučujemo da obiđete i druge znamenitosti u blizini. Manastir Tronoša, Dobropotočka crkva, Mačkov kamen, samo su neki od brojnih koji zavređuju pažnju tursita.

Doživite istoriju i tradiciju u najlepšem prirodnom ambijentu.

Srbija, doživi!

Turistička organizacija Srbije

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track