VIŠI SUD U BEOGRADU 22. P3 br.141/20
Foto: Zorana Jevtić

VIŠI SUD U BEOGRADU 22. P3 br.141/20

Društvo -

VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Violeta Marjanović, sudija pojedinac, u parnici tužioca Dejana Manojlovića iz Beograda, čiji je ponomoćnik Igor Petronijević, advokat iz Beograda, protiv tuženih "Adrija medija grupe" d.o.o. Beograd (Stari grad), izdavača dnevnih novina Kurir, i Rajka Nedića, odgovornog urednika dnevnih novina Kurir iz Beograda, čiji je zajednički punomoćnik Branislav Glogonjac, advokat iz Beograda, radi naknade štete, vrednost predmeta spora 500.000 dinara, nakon održane usmene, javne i glavne rasprave zaključene dana 1. 12. 2021. godine, doneo je PRESUDU

I USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca pa se OBAVEZUJU tuženi "Adrija medija grupa" d.o.o. Beograd, izdavač dnevnih novina Kurir, i Rajko Nedić, odgovorni urednik dnevnih novina Kurir, najuticajnijih dnevnih novina Balkana, i internet portala Kurir.rs, da na ime duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, solidarno isplate tužiocu iznos od 150.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom na ovaj iznos, počev od 1. 12. 2021. godine kao dana presuđenja do konačne isplate, sve u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otrpravka presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

II ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Dejana Manojlovića za iznos od 350.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja, pa do konačne isplate na ime duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda KAO NEOSNOVAN.

III USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Dejana Manojlovića iz Beograda pa SE OBAVEZUJE drugotuženi Rajko Nedić iz Beograda, odgovorni urednik štampanog izdanja novina Kurir, najuticajnijih dnevnih novina Balkana, da o svom trošku, objavi uvod i izreku ove presude prvog dana nakon pravosnažnosti, bez ikakvog komentara i odlaganja, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, a najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina Kurir, najuticajnijih dnevnih novina Balkana, pod pretnjom novčanog kažnjavanja.

IV USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Dejana Manojlovića iz Beograda pa SE OBAVEZUJE drugotuženi Rajko Nedić iz Beograda, odgovorni urednik internet portala Kurir.rs, da o svom trošku, na internet portalu Kurir.rs objavi uvod i izreku ove presude prvog dana nakon pravosnažnosti, bez ikakvog komentara i odlaganja, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, pod pretnjom novčanog kažnjavanja.

V ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Dejana Manojlovića iz Beograda u delu zahteva kojim je tražio da se obaveže drugotuženi Rajko Nedić iz Beograda, odgovorni urednik štampanog izdanja novina Kurir, najuticajnijih dnevnih novina Balkana i internet portala Kurir.rs, da ostali deo presude objavi o svom trošku bez komentara i odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina Kurir, najuticajnijih dnevnih novina Balkana, i na internet portalu Kurir.rs KAO NEOSNOVAN.

VI OBAVEZUJU SE tuženi "Adrija medija grupa" d.o.o. Beograd, izdavač dnevnih novina Kurir, i Rajko Nedić, odgovorni urednik dnevnih novina Kurir, najuticajnijih dnevnih novina Balkana i internet portala Kurir.rs, da solidarno naknade tužiocu Dejanu Manojloviću troškove parničnog postupka u iznosu 91.600 dinara u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track