OVE CENE GORIVA VAŽIĆE DO SLEDEĆEG PETKA: Stupaju na snagu danas u 15 časova
Foto: Zorana Jevtić

USKLAĐIVANJE cenovnika

OVE CENE GORIVA VAŽIĆE DO SLEDEĆEG PETKA: Stupaju na snagu danas u 15 časova

Društvo -

Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće najviše196,30 dinara, a benzina BMB 95 premium 174,10 dinara, objavilo je danas Ministarstvo trgovine.

To znači da cene ovih derivata nisu promenjene u odnosu na prethodnih sedam dana, i ostaće na istom nivou do narednog petka.

CENE VAŽE OD 21.04 DO 29.04.
CENE VAŽE OD 21.04 DO 29.04.foto: Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija

Za poljoprivrednike na pumpama NIS ostala je ista cena od 179 dinara za evrodizel, a dozvoljeno im je i da 60 litara sipaju u kanister.

Podsetimo, iako je prema Uredbi o ograničenju visine cena derivata nafte, koja će biti na snazi do 30. aprila, predviđeno da se usklađivanje cena evrodizela i benzina BMB 95 objavljuje petkom, istim aktom je takođe propisano i da će se u slučajevima kada je petak državni ili verski praznik koji se praznuje, prosečna veleprodajna cena derivata nafte obračunavati, a najviša maloprodajna objavljivati dan ranije.

Budući da proslava uskršnjih praznika u Srbiji počinje u petak 22. aprila, zbog toga su nove cene goriva objavljene danas i važiće u narednih sedam dana.

Kurir.rs

Bonus video:

05:13

TANJA OTKRILA KAKO DANAS IZGLEDA ŽIVOT U HOLANDIJI: Zbog rata najveća inflacija u poslednjih 40 godina, a najviše plaši CENA GASA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track