METEOROLOG RISTIĆ ZA KURIR OTKRIO: U toku OVA DVA perioda se uvek dešavaju RAZORNI ZEMLJOTRESI! Tek nas čekaju novi potresi (FOTO)
Ivan Ristić, Foto: Shutterstock

UŽAS

METEOROLOG RISTIĆ ZA KURIR OTKRIO: U toku OVA DVA perioda se uvek dešavaju RAZORNI ZEMLJOTRESI! Tek nas čekaju novi potresi (FOTO)

Društvo -

Ristić smatra da nas do 2030. godine čeka veoma turbulentan period što se zemljotresa tiče

Snažan zemljotres koji je pogodio sinoć Bosnu i Hercegovinu glavna je tema medija, a tlo se tamo ne smiruje ni danas.

Meteorolog Ivan Ristić koji se već dve godine istražuje upravo problem pomeranja tla otkrio je za Kurir koja su to godišnja doba kada se potresi najčešće dešavaju i upozorio da će zemljotresa na ovom području biti još tokom dana, a da se potresi mogu osetiti i u Srbiji.

Ivan Ristić
foto: Printscreen

- Iz baze podataka koja postoji mnogo godina unazad, a koja se bavi prikupljanjem podataka o zemljotresima pokazuje da su oni najrazorniji najčešći upravo u proleće, ali u jesen. Statistike pokazuju da se potresi najređe dešavaju tokom zime - rekao je Ristić za Kurir.

On je dodao i da su se razorni zemljotresi dešavali između 1920. i 1930. godine, zapravo posle pandemije Španske groznice i da su u našem regionu potresi počeli u Hrvatskoj.

Zemljotres, BIH, Bosna i Hercegovina
foto: screenshot Youtube/Digital Daily TV

- Nije mi čudno da je baš u ovo vreme krenulo sa potresima kod nas, ali eto ovog puta krenuli su u Bosni, a potrese ćemo osetiti i mi - rekao je Ristić zaključivši da nas do 2030. godine čeka veoma turbulentan period što se zemljotresa tiče.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video:

02:14

KAKO DA SE ZAŠTITITE OD ZEMLJOTRESA? Evo zašto je bitno da se u ovakvim trenucima bude u fetus poziciji PORED TOČKOVA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track