NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Brojke u padu, manje zaraženih i preminulih pacijenata
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

poslednji podaci

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Brojke u padu, manje zaraženih i preminulih pacijenata

Društvo -

U prethodnih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.815 građana od kojih je 921 novozaražen.

Preminulo je 7 pacijenta, na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 26 obolelih.

presek stanja, korona
foto: Printscreen/covid19.rs

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 11.208 građana od kojih je 981 bilo novozaraženih. Preminulo je 9 pacijenta, a na respiratorima je bilo 27 obolelih.

Manje od 30 odsto pacijenata obolelih od kovida, koji su bili hospitalizovani zbog komplikacija izazvanih bolešću potpuno su se oporavili godinu dana od početka zaraze, iznenađujući su rezultati istraživanja o uticaju produženog kovida na pacijente u Velikoj Britaniji.

Tim naučnika i lekara sa Univerziteta Lester, između ostalog, otkrio je da je stopa oporavka nakon hospitalizacije gora kod žena nego kod muškaraca, a na izglede za poboljšanje zdravlja verovatno negativno utiče i gojaznost, piše Gardijan.

Simptomi koje su pacijenti prijavili godinu dana nakon početne infekcije uključivali su umor, bolove u mišićima, loš san i kratak dah.

- Sa više od 750.000 ljudi hospitalizovanih zbog kovida u Velikoj Britaniji u poslednje dve godine, već je jasno iz našeg istraživanja da će posledice ove bolesti biti ogromne - rekla je Rejčel Evans, jedna od vodećih autorki studije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track