08:12

MALI ZVORNIK KRIJE PODZEMNI GRAD PORODICE KARAĐORĐEVIĆ

kraljevska porodica

OVO JE MAJKA KARAĐORĐEVIĆA Njeno pravo ime ima 14 reči i princeza je zemlje koja nije priznala Kosovo, A RODILA JE PETORO DECE

Društvo -

Priča o Karađorđevićima ne prestaje da intrigira javnost.

Kao ni princ Filip, koji svakom svojom objavom izazove pregršt lepih komentara na društvenim mrežama, jer, evidentno je, da razume običnog čoveka, prosečnog građanina Srbije. Bar je do sada bilo tako.

Petar Treći Karađorđević, Filip Karađorđević, Abdikacija
foto: Casa de Pilatos

Dodatno je pažnju izazvao Petar Karađorđević koji se odrekao prava u korist svog brata Filipa Karađorđevića.

princeza Marija
foto: Marina Lopičić

Međutim, malo ko zna ko je majka trojice kraljevića Aleksanra, Petra i Filipa.

Marija da Glorija od Orleana i Braganse majka je trojice kraljevića i prva supruga prestolonaslednika Aleksandra. Marija da Glorija rođena je u Petropolisu u Brazilu 15. decembar 1946 i princeza je od Brazila i Portugalije, vojvotkinja od Segorbe, grofica od Rivadavije, bivša princeza od Jugoslavije.

krštenje princa Stefana Karađorđevića, Stefan Karađorđević, Kraljevski dvor, Beli dvor, krštenje na Belom dvoru, Danica Karađorđević, Filip Karađorđević
foto: Ana Paunković

Njeno pravo ime je Marija da Glorija Henrijeta Dolores Lučija Mihaela Rafaela Gabrijela Gonzaga od Orleana i Braganse.

Rođena je u Brazilu, državi koja ne priznaje jednostranu i nelegalnu nezavisnost lažne države Kosovo.

krštenje princa Stefana Karađorđevića, Stefan Karađorđević, Kraljevski dvor, Beli dvor, krštenje na Belom dvoru, Danica Karađorđević, Filip Karađorđević
foto: Ana Paunković

Aleksandar i Marija da Glorija su se venčali 1972. godine u mestu Viljamanrike de la Kondesa u Španiji. Brak sa Aleksandrom Karađorđevićem okončan je 1983. godine.

Dve godine od razvoda udala se za Don Ignacia de Medinu i Fernandeza de Kordobe, 19 -tog Vojvode od Segorbe, a koji je i 20–ti grof od Rivadavije. Po zanimanju je arhitekta i potomak je dinastije Medinaseli.

Iz ovog, drugog braka, princeza Glorija ima dve ćerke - Mariju Sol de la Blanka de Medina i Orlean–Bragnasa, koja je 54–ta grofica od Ampurijasa, a rođena je 1986. godine i Anu Lunu de Medina i Orlean–Bragnasa, koja je 17–ta grofica od Rikle, a rođema je 1988. godine.

Kraljevići Karađorđevići u odličnim su odnosima sa majkom, te tako često i princ Filip, kada se vidi sa majkom postavi na Tviteru fotografije sa njom.

Kurir.rs/J. Ćirković

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:29

OD OVOGA DUŠA BOLI: Crkva u kojoj se krstio i venčao Karađorđe osuđena na propast! ZMIJE SU JOJ SKORO JEDINI POSETIOCI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track