DETALJI NESTANKA MARIJE (16) U NIŠU: Brat je ostavio na 10 minuta i niko je više nije video! Evo šta se desilo
Foto: MUP

bila u hraniteljskoj porodici pa se vratila kući

DETALJI NESTANKA MARIJE (16) U NIŠU: Brat je ostavio na 10 minuta i niko je više nije video! Evo šta se desilo

Društvo -

Šesnaestogodišnja Marija S. iz aleksinačkog sela Prćilovica nestala je 30. aprila na niškom Otvorenom tržnom centru u Ulici generala Milojka Lešjanina, popularnom "buvljaku".

Njena majka Ružica Stanković objašnjava da je tinejdžerka toga dana sa bratom Boškom otišla u Niš da bi pazarili garderobu.

- Dala sam joj hiljadu dinara da sebi nešto kupi, devojčica je, treba joj uvek ponešto. Uveče se kući vratio samo Boško, kazao je da je Marija nestala. Odmah smo počeli da je tražimo, najpre po selu, a onda i po Aleksincu i Žitkovcu. Nismo uspeli ništa da saznamo, niko je nije ni čuo ni video pa sam 1. maja prijavila njen nestanak policiji – priča Ružica.

- Bila je jako mala kada je smeštena u hraniteljsku porodicu u selu Katun. Imala je pravo da kada napuni šesnaest godina odluči da li će nadalje ostati sa njima. Izabrala je da dođe kući, lepo smo živeli, nisam primetila da ima nekakvih problema. Nemam saznanja da je bila u ljubavnoj vezi. Posumnjala sam da se možda vratila u Katun kod hranitelja, ali je ni tamo nisam našla. Mnogo se brinem, prošlo je pet dana, a da o njoj nikakvih vesti nemamo – rekla je zabrinuta žena.

Mariju je poslednji video njen brat Boško koji objašnjava da je sestru ostavio samu vrlo kratko.

- Nakupovali smo stvari pa sam kazao Mariji da ostane da ih čuva da ih ne nosimo po pijaci, jer sam hteo da kupim mobilni telefon. Ona se složila sa mojim predlogom, pa sam otišao da potražim aparat. Mislim da je prošlo najviše desetak minuta do mog povratka na mesto gde je trebala da me sačeka. Nije je bilo nigde, raspitivao sam se kod prodavaca i ljudi koji su bili na pijaci, niko nije mogao da mi pomogne. Svi su govorili da je nisu videli te da ništa sumnjivo nisu primetili – kazuje mladić.

Niška Policijska uprava je saopštila da intenzivno traga za šesnaestogodišnjakinjom čiji je nestanak prijavljen.

- U trenutku nestanka na sebi je imala plavu duksericu sa kapuljačom, roze helanke i roze patike – saopštila je policija.

Svi koji imaju bilo kakva saznanja o nestaloj tinejdžerki mogu se javiti na brojeve telefona 192 i 018 522-982.

Selo Prćilovica poznato je kao mesto iz koga se regrutuju prosjaci za područje čitave Evrope. U više navrata, meštani ovog sela hapšeni su zbog trgovine ljudima jer su učestvovali u ilegalnom odvođenju maloletnih osoba u evropske zemlje radi prošnje ali i prostitucije.

(Kurir/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track