KURIR VAM DANAS POKLANJA VELIKU IKONU PRESVETE BOGORODICE MLEKOPITATELJNICE sa zlatotiskom plus dodatak TV EKRAN
Foto: Kurir

KURIR VAM DANAS POKLANJA VELIKU IKONU PRESVETE BOGORODICE MLEKOPITATELJNICE sa zlatotiskom plus dodatak TV EKRAN

Društvo -

Original ove ikone, zaštitnice majki i dece i pokroviteljke porodilišta i neonatoloških službi, nalazi se na Svetoj gori, u Kareji, u Isposnici Svetog Save.

Mlekopitateljnica je naziv za ikonu Presvete Bogorodice koju je Sveti Sava doneo iz manastira Svetog Save Osvećenog kod Jerusalima i položio je u svoju isposnicu na Svetoj gori.

Bogorodica Mlekopitateljnica je jedno od najlepših dela vizantijske umetnosti i ima veliku umetničku vrednost. Još i više od toga, njena vrednost je duhovna. Svetoj ikoni Bogorodice Mlekopitateljnice mnogi pravoslavni hrišćani obraćaju se s verom i molitvom i preko nje dobijaju blagodatnu pomoć za spasenje.

Ikoni se mole devojke za zdravlje i sreću, a naročito žene – veruje se da ona pomaže kod porođaja, pri nedostatku mleka, u vaspitanju dece, ali i za spasenje.

U dodatku TV Ekran moći ćete da pročitate:

ANA LEČIĆ: Srećna sam što igram jake žene. Dok govori o svom zadatku u novom nastavku „Državnog službenika“, mlada glumica otkriva i druge poslovne izazove na kojima radi i ističe da bi jednom volela da podeli kadar sa ocem Branislavom Lečićem

Bojana Maljević: Snimamo treću sezonu serije „Dug moru“ iako ne znamo kraj

Frano Lasić: Svaku svoju ulogu nosim na plećima, a ako pogrešim, sam sam kriv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track