ROMEO I JULIJA IZ CRVENE ZONE DOSANJALI SVE SNOVE: Miloš i Jovana na Bogojavljenje dobili OVU vest, pa promenili planove
Foto: privatna arhiva

SUDBINA

ROMEO I JULIJA IZ CRVENE ZONE DOSANJALI SVE SNOVE: Miloš i Jovana na Bogojavljenje dobili OVU vest, pa promenili planove

Društvo -

Jovana i Miloš su još jedan par od malobrojnih kojima je korona ispunila sve želje. I to već u 26. godini. Zvuči paradoksalno, pa čak i jezivo znajući koliko je miliona ljudi ova pošast unesrećila, pa i ubila, ali za mladence iz Niša bila je talična. Do kovida jedno za drugo nisu znali, a sad su gospodin i gospođa Anđelković, koji su baš na Bogojavljenje saznali da će biti i roditelji.

Romeo i Julija iz crvene zone, kako smo o njima lane pisali, kada smo ih upoznali tokom privremene im "prekomande" u kovid bolnicu Kruševac, našli su se na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Miloš, medicinski tehničar, malo pre kovida tu je našao uhlebljenje, dok je Jovana početkom aprila te 2020. došla na kliniku na svoje prvo radno mesto - crvena zona, najteži pacijenti, patnja i smrt. "Mentor" ovoj medicinskoj sestri od prvog dana bio je Miloš, ispostaviće se svega četiri nedelje stariji, jer su oboje rođeni oktobra 1996. Ljubav je odmah planula.

Niš, Jovana Anđelković, Miloš Anđelković
foto: privatna arhiva

- Počela sam da radim 9. aprila 2020, a već od 3. maja smo zajedno. I sada uživamo u svakom danu, u svakom trenutku. Obasipamo se poklonima, a sad smo i presrećni što ćemo dobiti i bebu. Sve što hoćemo u životu ide nam od ruke - priča za Kurir Jovana, koja je, kao i muž, dobila i stalni poslao na Klinici zbog požrtvovanosti u crvenoj zoni.

Niš, Jovana Anđelković, Miloš Anđelković
foto: privatna arhiva

ZAJEDNO POBEDILI SMRT, A SAD SE VESELE

Poseban gost na veselju bio je i Predrag Peđa Nikolić, mladić iz Grabovnice kraj Leskovca, koji je u ovoj klinici leta 2020. pobedio smrt, pa se sprijateljio sa svojim anđelima čuvarima.

- Jovan i Miloš provodili su dosta vremena kraj mog bolničkog kreveta, šalili se, podizali mi raspoloženje. Pred njima nisam imao nikakvog stida, molio sam ih da mi podižu noge, da me umivaju, bio sam im kao dete. Dođu mi kao porodica, a ne samo prijatelji - kaže nam Peđa, koji je na svadbi bio s devojkom.

A Jovana veli da su toliko bliski da je svi pitaju da li joj je Peđa brat:

- Velika je borba bila za njegov život, svaki trenutak bio je neizvestan. Ali Peđa je živa vatra, sve je prebrodio.

Svadba je bila utefterena za 17. septembar, ali sudbina je htela drugačije.

- Sa Jovanom se čuda dešavaju... Sve što smo želeli ispunili smo. Srećan sam zbog svega, ali dovoljna je sreća imati nju... Svadbu smo zakazali za septembar, ali baš na Bogojavljanje saznali smo da ćemo postati roditelji. Neverovatna sreća, bili smo u čudu - kaže za Kurir Miloš.

Lepa vest svadbu pomera za 29. april.

- Kako mi je termin 19. septembra, ne možemo svadbu dva dana pre porođaja, a možda do tada i dođe naša devojčica. Pa smo brzinski organizovali veselje u aprilu, što je ispalo i najbolje, časkom smo sve završili. A i nismo se ni opterećivali oko toga, više su roditelji - kaže Jovana, koja je odmah otišla na trudničko bolovanje.

Niš, Jovana Anđelković, Miloš Anđelković
foto: privatna arhiva

Miloš zna šta je sve dobio i brižljivo čuva.

- Lepe stvari se jednostavno dese kada je vreme, a ne kada ih mi planiramo. Želim da se nastavi samo tako. U nečemu ružnom za ceo svet mi smo dobili nešto najlepše. I to treba to da čuvamo i cenimo.

Kaća i Vladica Marinković
Kaća i Vladica Marinkovićfoto: Privatna Arhiva

SEZONA SVADBI I BEBA U KLINICI

Ovog proleća baš je krenulo u Klinici za anesteziju, koja je posle dugo vremena izvan kovid sistema. Anđelkovići su drugi par koji se venčao za nedelju dana. Pre njih to su učinili Katarina i Vladica Marinković, koji su dugo zajedno, ali ih je korona baš ovde zaposlila i obezbedila im sigurnost, s kojom su uplovili u brak. A rešili su i da prošire porodicu, pa i oni čekaju svoje prvo dete.

Kurir.rs/J. S. Spasić

Bonus video:

12:48

SUPERVOĆE SA HIMALAJA GAJI SE I U SRBIJI: Lekari mu dali 3 meseca života, Ljubiša ozdravio uz pomoć svog proizvoda (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track