HITNO UPOZORENJE RHMZ: Jak vetar i velike količine padavina očekuju OVE DELOVE SRBIJE, AMSS upozorio i vozače da voze pažljivo
Foto: Nemanja Pancic

nevereme

HITNO UPOZORENJE RHMZ: Jak vetar i velike količine padavina očekuju OVE DELOVE SRBIJE, AMSS upozorio i vozače da voze pažljivo

Društvo -

U narednih sat vremena na području Sremskog i Mačvanskog okruga oblačnost koja će uslovljavati veću količinu padavina, jak vetar i kratkotrajna pojava grada".

Repubilički hidrometeorološki zavod izdao je večeras hitno upozorenje zbog najavljenog nevremena koje glasi: "U narednih sat vremena na području Sremskog i Mačvanskog okruga oblačnost koja će uslovljavati veću količinu padavina, jak vetar i kratkotrajna pojava grada".

nevreme
foto: Tanjug/Jaroslav Pap

RHMZ je takođe upozorio na grmljavinske nepogde tokom celog dana.

- Danas promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 mm za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom - saopšteno je na sajtu RHMZ.

Veći deo Srbije je u narandžastoj boji što znači da je vreme opasno. Drugim rečima, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Upozorenje za vozače

Zbog prognoziranih povremenih pljuskova i mokrih kolovoza, vožnja će biti zahtevnija, saopštio je AMSS i apelovao na vozače da voze sporije, poštuju sva ograničenja brzine, ali i sve ostale saobraćajne propise.

AMSS
foto: Promo

Mogući su česti zastoji unutar gradova, jer se u kišnim danima intenzitet saobraćaja i broj vozila na gradskim saobraćajnicama osetno povećava.

Iz AMSS još dodaju da je potrebno obratiti pažnju i na svim ostalim putnim pravcima, a posebno na deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj izmenjen.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track