Najnovije vesti

DEVOJČICE U 4. RAZREDU DOLAZE SA SVADBARSKIM NOKTIMA U ŠKOLU: Majka dovela dete da uradi gel-lak jer jedina nema u odeljenju!
devojčice rade nadogradnju, Foto: Printscreen/Tviter

strašno

DEVOJČICE U 4. RAZREDU DOLAZE SA SVADBARSKIM NOKTIMA U ŠKOLU: Majka dovela dete da uradi gel-lak jer jedina nema u odeljenju!

Društvo

Nastavnici su šokirani činjenicom da je poslednjih dana u osnovnim školama sve više devojčica koje na svojim noktima imaju gel-lak ili nadogradnju noktiju.

Nakon pisanja Kurira o kozmetičarki koja je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila post u kome se obratila svim roditeljima i napisala da je više ne zovu i zakazuju termine deci od 11, 12 godina, sada se javljaju nastavnici i učitelji koji su primetili da sve više devojčica prati ovaj novi trend koji se sve više širi među decom.

Kozmetičarka
foto: Printscreen Facebook

Naime, i na društvenim mrežama se pokrenula polemika oko ove teme kada je jedna majka na tviteru napisala da joj ćerka u četvrtom razredu osnovne traži gel-lak na noktima jer njene drugarice imaju.

- Ćerkine drugarice sve imaju gel lak na noktima u raznim bojama. Sad ja ispadoh konzerva od mame jer kažem da je rano i da treba da se štite nokti. Ubih se objašnjavajući da je sa dečacima u pubertetu mnogo lakše nego sa devojčicama - napisala je jedna zabrinuta majka.

nokti, beba
foto: Printscreen/Reddit

Ubrzo su usledili komentari roditelja koji kažu da devojčice sve više rade one "svadbarske nokte".

- Rade i nadogradnju onih svadbarskih noktiju i devojčice sa 12 godina za školu. Devojčicu dovela majka da uradi nokte jer ona jedina nema - piše u jednom od komentara:

- Videla sam dete u haljini kao one za veliku maturu, a devojčica ima 10 godina. I dete se komplet šminka od sedme godine. Normalno tu su i nokti. Meni to nije normalno - dodala je jedna majka.

- Ćerka sa 13 godina kupuje one fejk nokte što se lepe, nosi ihdesetak minuta, ukapira da ne može baš ništa sa njima da radi jer joj smetaju. Skine ih i ja ih posle nalazim po kući:

nokti, manikir
foto: Printscreen/Instagram

- Meni taj gel lak nije ni jasan na ženama. Aj za neke prilike, ali meni to tako uništi nokte svaki put kada sam stavljala godinu dana mi je trebalo da se nokti oporave.

- Kod nas u školi su zabranili uopšte lakirati nokte. Počeli su i da udaljavaju sa nastave, a isto važi i za otkriven stomak šminku, a mame se ubiše čija će ćerka doći sređenija u školu i još se uvredile zbog novih pravila.

Kurir.rs

Bonus video:

POTPUNO UVRNUTO: Kokošji nokti vladaju Instagramom! Da li biste se usudile?
00:56

POTPUNO UVRNUTO: Kokošji nokti vladaju Instagramom! Da li biste se usudile?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja