00:40

RUSI MASOVNO OTVARAJU FIRME PO SRBIJI Stručnjak za zapošljavanje otkriva zbog čega je za Ruse srpsko tržište dobro

objasnio

RUSKI DRŽAVLJANI MASOVNO OTVARAJU FIRME PO SRBIJI Stručnjak za zapošljavanje otkriva zbog čega je za Ruse srpsko tržište dobro

Društvo -

Ruski državljani u Srbiji sve češće osnivaju i firme

Danas smo istraživali kako do posla u Srbiji. Možda mnogi nadju šansu u činjenici da se transportna industrija u Srbiji suočava se sa ozbiljnim deficitom profesionalnih vozača. Istovremeno, sada je vrhunac ponude sezonskih poslova, koji predstavljaju dobru priliku za zaradu dodatnog novca!

Ruski državljani u Srbiji sve češće osnivaju i firme. Od februara do aprila, dakle za oko pet nedelja, registrovana su 323 pravna lica čiji su osnivači poreklom iz Rusije. Ovaj broj u međuvremenu se i povećao.

Miloš Turinski
foto: Kurir televizija

Ovde su se našli zbog posla i to u IT kompanijama. Za sada nije poznato u kojoj meri angažuju naše stručnjake.

Upravo je na ovu temu komentarisao gost Kurir televizije Miloš Turinski iz Infostuda.

Miloš Turinski
foto: Kurir televizija

- Što se tiče oglasa za posao idalje nemamo uvida u to. Te firme se definitivno ne oglašavaju. Ali da postoji informacija da je veliki broj ruskih firmi došao u Srbiju, i da se otvaraju, da postoji definitivno, iz razloga što je njihovo tržište postalo zatvoreno, zbog svih onih sankcija, koje su im uvedene od strane svih evropskih zemalja - rekao je Turinski.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:49

DA LI JE OVO NAJBIZARNIJI POSAO U SRBIJI? Mošo i njegova ćerka imaju POSEBAN TALENAT, pišu posmrtne govore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track