Najnovije vesti

POGLEDAJTE OBUKU SRPSKIH INŽENJERACA: Amfibijski transporteri, pontonski most, remorkeri...KAO OD ŠALE SAVLADAVAJU VODENE PREPREKE
Foto: Minstarstvo odbrane

generacija "mart 2022"

POGLEDAJTE OBUKU SRPSKIH INŽENJERACA: Amfibijski transporteri, pontonski most, remorkeri...KAO OD ŠALE SAVLADAVAJU VODENE PREPREKE

Društvo

Vojnici na služenju vojnog roka generacije "mart 2022" roda inženjerije relizovali su stacionarno logorovanje na Savi kod Šapca, nakon višenedeljne specijalističke obuke na poligonima i vežbalištima u Centru za obuku kopnene vojske.

Na privremenom poligonu na Savi vojnici su se u prethodne dve nedelje osposobljavali za savlađivanje vodenih prepreka i obavljanje dužnosti poslužilaca amfibijskog transportera, pontonskog mosta i remorkera.

Vojska Srbije, obuka, inženjerija
foto: Ministarstvo odbrane

U terenskim uslovima vojnici su bili u prilici da praktično primene i provere znanja o karakteristikama vodenih prepreka i načinima za njihovo savlađivanje, uz realizaciju vežbi koje su obuhvatale prelazak reke formacijskim i improvizovanim plovnim sredstvima.

Stacionarno logorovanje je jedan od segmenata specijalističke obuke, koja se za ovu generaciju vojnika na služenju vojnog roka završava naredne nedelje proverom osposobljenosti za samostalno izvršavanje zadataka u skladu sa specijalnostima za koje su se obučavali.

1 / 8 Foto: Ministarstvo odbrane

Vojnike potom očekuje kolektivna obuka i aktivno uključivanje u realizaciju svakodnevnih zadataka u jedinicama Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja