05:33

ISPUŠTAO JE JEZIVE KRIKE I MUTIO MU SE VID Sektolog otkriva sve o egzorcizmu u Srbiji ISTERIVANJE ĐAVOLA NIJE MIT, STVARNO SE RADI

objasnio

ISPUŠTAO JE JEZIVE KRIKE I MUTIO MU SE VID Sektolog otkriva sve o egzorcizmu u Srbiji ISTERIVANJE ĐAVOLA NIJE MIT, STVARNO SE RADI

Društvo -

Sektolog Slađan Mijaljević otkrio je sve o egzorcizmu u Srbiji

Nije normalno da neko sebe smatra natčovekom i misli da će uspeti da nekoga „izleči“. To je ozbiljna patologija i oni su za lečenje i duševne bolnice, kaže etnolog Jasna Jojić za današnje izdanje "Kurira" govoreći o egzorcistima.

Šta o njima misle sektolozi otkrila je novinarka Kurir televizije Ivana Jovanović sa sagovornikom sektologom Slađanom Mijaljevićem.

sekta
foto: Shutterstock

- Naravno da egzorcizam postoji. Egzorcizam je sastavni deo pravoslavlja, ne samo u Srbiji nego gde god se hrišćanstvo pojavljuje. To se dešava kada se određeni neželjeni entiteti usele u čoveka određenom molitvom, ali pre toga i načinom života i pripremom izgone. Imate to i u Svetom pismu, data nam je Sveta tajna. Hvala Bogu da toga ima, ali je problem ko ga i na koji način izvodi i ko bi smeo da ga izvodi - rekao je za televiziju Kurir sektolog Slađan Mijaljević.

Sektolog Mijaljević ističe da proces egzorcizma mora da radi osoba, odnosno osobe koje su obučene za to.

- To je jaka radnja. Treba da ga izvode sveštenici i svešteno-monasi. Sveštenici na Bogoslovskom fakultetu imaju predmet "pastirska psihologija". Oni procenjuju kome je, kakva i koliko potrebna pomoć, a onda u pomoć pristupaju i ostale kolege. To je vrlo teška obredna radnja. Dešava se i slučajno da neko ide u manastir, živi normalnim životom, a onda reaguje na neku molitvu koja se izvodi u manastiru ili crkvi. Svega ima, samo što moramo da pazimo - ističe Mijaljević.

Slađan Mijaljević
foto: Kurir Televizija

Čin egzorcizma traje, kako kaže Mijaljević, oko desetak minuta.

- Život posle egzorcizma, svakako, bude kvalitetniji i svesniji. Egzorcizam traje od 10 do 15 minuta. Dešava se kao i na filmu, samo ne sa onoliko drame i krvi. Čoveku počinje da se muti vid, ispušta krikove i glasove koji nisu njegovi, pojavi mu se velika snaga, na primer, devojčica od 15 godina može oko sebe da razbaca 3,4 muškarca. Posle toga ta osoba se oseća kao da je neko izvukao svu energiju od njega. Demoni teže da pređu u drugo čoveka. Postoje i pravila da tu osobu ako ste prisutni tokom egzorcizma ne gledate u oči, da izgovarate određenu molitvu - zaključio je Mijaljević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:35

DA LI STE VI NORMALNI? PEDIJATAR POBESNEO NA ANTIVAKSERE: KAO SEKTA SU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track