08:41

OVA SEKTA VRŠI ISTERIVANJE ĐAVOLA Mijaljević ispričao JEZIVE DETALJE egzorcizma u Srbiji: Prijatelj demona ne isteruje DEMONA!

objasnio

OVA SEKTA VRŠI ISTERIVANJE ĐAVOLA Mijaljević ispričao JEZIVE DETALJE egzorcizma u Srbiji: Prijatelj demona ne isteruje DEMONA!

Društvo -

Sektolog Slađan Mijaljević ispričao je gostujući u Pulsu Srbije na Kurir TV da pseudo-hrišćanske sekte vrše egzorcizam u Srbiji

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kom se vidi stravičan ritual "isterivanja đavola" iz petogodišnjeg deteta koje ima autizam, zgrozio je Srbiju.

Slađan Mijaljević, Sekta
foto: Kurir Televizija, Shutterstock

Prema rečima jednog od očevidaca, sve se dogodio u dvorištu kuće u Kovačevcu kod Mladenovca 22. maja.

Kako su rekli meštani Kovačevca, devojka koja se vidi na snimku ima šesnest godina i u selu se predstavlja kao osoba koja poseduje natprirodne moći.

O ovome su danas voditelji Pulsa Srbije na Kurir televiziji govorili sa Slađanom Mijaljevićem, sektologom.

- Sa jedne strane imao sam negativnu reakciju, a sa druge strane tih nadrilekara u Srbiji imate koliko hoćete. Ima ljudi koju budu nekoliko godina u crkvi, provedu tamo, budu na liturgijama, dožive neko svoje lično prosvetljenje i onda i to ponese i poveruju da imaju veću moć od sveštenika. Takve stvari mora da rade monasi - rekao je sektolog Slađan Mijaljević.

Slađan MIjaljević
foto: Kurir televizija

Miljajević je istakao da među judima koji nestručno vrše egzorcizam ima mnogo onih koji se nalaze u sektama i to posebno u sektama koje su pseudo-hrišćanske.

- Egzorcizam je jedan od obrednih radnji hrišćanstva. A egzorcizam je u poslednjih par godina došao u žižu interesovanja, zbog raznoraznih holivudskih filmova. Kod nekih sekti, naročito pseudo-hrišćanskih, jer oni žele da podignu svoju moć i da je reprodukuju na druge ljude. Jedna od tih moći je da pričaju mnogo jezika. Pola Svetog pisma je zasnovano na isterivanju demona. Oni koriste te adnje da bi se samo reklamirali. Ne može prijatelj demona da isteruje demona - istakao je sektolog Mijaljević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:33

ISPUŠTAO JE JEZIVE KRIKE I MUTIO MU SE VID Sektolog otkriva sve o egzorcizmu u Srbiji ISTERIVANJE ĐAVOLA NIJE MIT, STVARNO SE RADI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track