NEVIĐENA DRAMA KOD BOGATIĆA! Petogodišnja devojčica pronađena sama usred šume UDALJILA SE NEKOLIKO KILOMETARA OD KUĆE U ČARAPICAMA
Foto: Shutterstock

šokantno

NEVIĐENA DRAMA KOD BOGATIĆA! Petogodišnja devojčica pronađena sama usred šume UDALJILA SE NEKOLIKO KILOMETARA OD KUĆE U ČARAPICAMA

Društvo -

Prava drama odigrala se sinoć oko 19 časova u šumi u Crnoj Bari kod Bogatića kad je D.Š, koji je izveo psa na trening, pronašao petogodišnju devojčicu izgubljenu u šumi.

Devojčica iz Salaša Crnobarskog pronađena je oko četiri kilometra od svoje kuće. Dete je imalo neviđenu sreću i nije prenoćilo u šumi zahvaljujući D.Š. Pas je u jednom trenutku počeo da laje i maše repom, a D.Š. se šokirao kad je ugledao devojčicu. Ipak je ostao pribran i pažljivo joj prišao i poveo do svoje kuće gde su je umili i nahranili nakon čega je pozvao policiju.

- Devojčica je bila iscrpljena od dugog pešačenja, ali nije bila uplakana. Bila je nepovređena, osim što su bile vidljive male ogrebotine po rukicama, a u kosi i na garderobi je imala dosta čička i neke lepljive trave. Na nožicama je imala samo čarapice - rekli su u policiji.

Devojčica je kod kuće bila sa majkom i sestrom koja je od nje starija dve godine i niko pouzdano nije mogao da kaže kad je i zašto devojčica otišla od kuće pošto niko nije primetio da je nema.

Navodno se sa sestrom igrala u dvorištu i u jednom trenutku krenula iza kuće da traži oca pa odlutala daleko u nepoznatom pravcu. Do mesta gde je devojčica pronađena najkraći put je uz odbrambeni nasip izvan naseljenog mesta.

Oglasila se socijalna služba

Socijalni radnici su dobro upućeni u situaciju u ovoj porodici kojoj su zbog bolesti majke u poslednje dve godine pružali podršku. Posle ovog incidenta su preduzeli strože mere korektivnog nadzora koje će potrajati izvesno vreme, a najkraće pola godine.

- Pratiće se da li majka redovno uzima terapiju, a otac mora da obezbediti treće lice koje će povremeno nadzirati majku i dete. Socijalni radnici će češće nego ranije posećivati porodicu i pratiti kako se sprovode mere koje su naložene - navodi izvor upućen u slučaj.

Ukoliko se mere koje bi trebalo da osiguraju bezbednost i bezbrižno detinjstvo devojčica ne budu sprovodile moguće je budu izmeštena iz porodice.

- To nikome nije cilj jer za decu je najbolje da odrastaju u prirodnom okruženju svoje porodice. Ovo je, međutim, jedna od onih teških životnih priča u kojoj jedan roditelj mora da radi da bi izdržavao porodicu, a drugi zbog narušenog zdravlja ne može u potpunosti da se posveti deci. Otac je brižan i posvećen porodici i sigurno će sve učiniti da porodica ostane na okupu i u tome treba da im pomognu i druge nadležne institucije, a ne samo Centar za socijalni rad - navodi izvor koji je upućen u ovaj slučaj.

(Kurir.rs/Telegraf/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track