POČELO JE, POČELO! Kolone na graničnom prelazu Evzoni, a evo kada se očekuju najveće gužve na ulasku u Grčku
Foto: Kurir

krenula turistička sezona

POČELO JE, POČELO! Kolone na graničnom prelazu Evzoni, a evo kada se očekuju najveće gužve na ulasku u Grčku

Društvo -

Tek je početak turističke sezone, a na graničnim prelazima se beleži sve veći broj vozila na putu ka moru, o čemu svedoče slike sa graničnog prelaza između Srbije i Severne Makedonije, pa i na Evzoniju, gde se prema rečima srpskih turista, već forrmiraju gužve.

Prvo leto nakon dve godine, u kojem se letuje kao u godinama pre korone, izgleda da će proteći baš kao u ona "stara, dobra vremena", sudeći po slikama kako sa graničnog prelaza Preševo, i to na ulasku iz Srbije u Severnu Makedoniju.

Prema podacima na sajtu AMSS čekanje na izlazak iz Srbije, za sada je oko 30 minuta.

Slična situacija vlada i na graničnom prelazu Evzoni, gde se prema rečima naših državljana koji su se danas uputili na more, formirala kolona vozila na ulasku u zemlju Helena.

Na fejsbuk stranici "Grčka info", jedna od članica je postavila sliku sa graničnog prelaza, uz komentar da je gužva primetna, te i da se trenutno nalazi pet kolona vozila na ulasku u zemlju.

Evzoni
foto: Printscreen/Facebook/Grcka info

Njene reči je potvrdila i srpska državljanka, Nada, koja je tokom putovanja, videla veliki broj vozila rumunskih i grčkih tablica.

Da gužva ne može da pokvari uživanje, najbolje svedoči komentar muškarca iz Srbije.

"Ma ni duplo veća gužva ne može da mi pokvari raspoloženje kada idem u moju prelepu Grčku!? Sama pomisao na more je jača od svega", napisao je.

Ispod objave, javilo se i nekoliko korinsika koji žive u Severnoj Makedoniji, sa upozorenjem komšijama iz Srbije, da se idućeg vikenda pripreme za malo duže čekanje na granici, zbog produženog vikenda.

Prema njegovim rečima, očekuje se da u petak 10. juna bude velika gužva na ulazu u Grčku, a da se slična slika očekuju dva dana kasnije, 12. juna u nedelju, kada će se komšije iz Severne Makedonije, vraćati svojim domovima.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track