05:53

DETETU STAVILA DOMESTOS NA GLAVU DA UBIJE VAŠKE, PA SE GADNO POKAJALA Ova Beograđanka joj pomogla da reši problem ALI TO NIJE SVE

Verovali ili ne u Beogradu postoji i ovo

DETETU STAVILA DOMESTOS NA GLAVU DA UBIJE VAŠKE, PA SE GADNO POKAJALA Ova Beograđanka joj pomogla da reši problem ALI TO NIJE SVE

Društvo -

Ovo se desi kada radite na svoju ruku

Ona nije čekala, uzela je život u svoje ruke. U našoj današnjoj priči upoznaćete Svetlanu Vaškicu - jednog od retkih beogradskih frizera čije glavno zanimanje nisu lepe frizure. Njen glavni zadatak je da vaša kosa – nema više vaške.

salon za vačke
foto: Kurir Televizija

- Sramota. Baš juče mi je jedna mama plakala, jer je dobila vaške. Ali, to je normalno. Iz velike ljubavi prema njoj, prenela joj je i vaške - kroz smeh kaže Svetlana Varkapić, iz salona za vaške.

salon za vačke
foto: Kurir Televizija

Svetlana je pre četiri godine otvorila salon za trebljenje vaški. Njen posao nekada je dovodi do neverovatnih situacija.

salon za vačke
foto: Kurir Televizija

- Osim toga da su stavljali malinovo ulje, majonez, a to su videli na Internetu, jedna mama mi je došla i rekla da su stavljali domestos. Hajde što je sebi stavila, nego je meni bilo čudno što je detetu stavila. Kosa je izgorela, sreća pa nije bilo rana, ali je vaški bilo - ističe Svetlana.

salon za vačke
foto: Kurir Televizija

- Od kad smo mi tu, tu su i vaške. Od šezdesetih godina prošlog veka njihov broj je počeo da raste. Zato što su se ti neki insekticidi koji su se koristili ranije, izbačeni iz upotrebe, zbog njihovog uticaja na naš organizam. Sad su postale rezistentne. Imam mnogo klijenata. Trenutno nema ničeg što ubija vaške, vrlo su otporne - ispričala je Svetlana Varkapić iz beogradskog salona za vaške.

1 / 9 Foto: Kurir Televizija

Vaške mogu da žive van glave 72 sada.

- Te vaške koje se odsranjuju udu u kesu, tri dana ostaju u salonu, kad ih umorim glađu onda idu u smeće.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:57

SLAVICA ILI DAJANA: Otkrivamo gde je sada i čime se bavi poslednja misica SFRJ (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track