NA OVOM MESTU MOŽETE PAZARITI KREVETAC ZA BEBE VEĆ ZA 1.500 DINARA, A KOLICA ZA 1.000: Najskuplja oprema košta čak do 2.000 EVRA!
oprema za bebe, Foto: Profimedia

DOBRA PONUDA

NA OVOM MESTU MOŽETE PAZARITI KREVETAC ZA BEBE VEĆ ZA 1.500 DINARA, A KOLICA ZA 1.000: Najskuplja oprema košta čak do 2.000 EVRA!

Društvo -

Na oglasniku Sasomange.rs može se kupiti celokupna oprema za decu: polovna, koja košta nekoliko stotina dinara, ali i nova, čije cene idu i do nekoliko hiljada evra

Mnogi kažu da je roditeljstvo najlepše zanimanje u životu svakog čoveka i žene, pa tako većina parova pre rođenja deteta nestrpljivo kupuje dečju opremu koja im je neophodna kada beba dođe na svet. Izdaci za ove svrhe u specijalizovanim radnjama su neretko papreni, ali na oglasniku Sasomange.rs novopečeni roditelji mogu pazariti celokupnu opremu - od flašica i glodalica pa do krevca i nosiljke.

beba
foto: Profimedia

U širokoj ponudi mogu da pronađu kako polovne stvari, koje koštaju samo nekoliko stotina dinara, pa tako i one novije, za koje treba iskeširati i po nekoliko hiljada evra.

Nenad Kovačević, koordinator tima oglasnih savetnika za ostale kategorije u Sasomange.rs, kaže za Kurir da je na pomenutom oglasniku u kategoriji Dečji svet dostupno preko 3.000 dečjih auto-sedišta.

Bogata ponuda

- Tu je ponuda i novih i polovnih, a takođe ih možemo pretraživati u zavisnosti od uzrasta deteta. Što se samih cena tiče, one su, kao i obično, vrlo raznolike. Korišćena dečja auto sedišta mogu se kupiti za 1.000 dinara, pa čak i manje od toga. Najskuplja i najkvalitetnija varijanta košta i preko 500 evra.

Nenad Kovačević
foto: Sasomange

Kvalitetna auto-sedišta imaju neke posebne karakteristike koje i opravdavaju tu cenu. Neka od njih se mogu rotirati, imaju više položaja naslona za leđa, pojas sa više tačaka bezbednosti, usmeravanje sile udara u slučaju udesa, tendicu za zaštitu od sunca, navlaka se lako skida i tako dalje - navodi Kovačević i dodaje:

- Na našem oglasniku dostupno je skoro 5.000 dečjih kolica. Najpovoljnije se mogu kupiti polovna kolica, i to ona najnižeg kvaliteta, za manje od 1.000 dinara. S druge strane, cena najskupljih modela poznatih svetskih proizvođača koštaju i preko 2.000 evra. Najkvalitetnija kolica nude određeni komfor za roditelje i mališane koji se ogleda u sledećem - jednostavnije montiranje, rotacija sedišta, udobnija podloga za spavanje, podesiva tenda koja štiti od sunca i hladnoće, ventilacioni sistem u samim kolicima, navlake koje štite od hladnoće, podešavanje položaja naslona, mogućnost ljuljanja...

Odnos cene i kvaliteta

Pored kolica i dečjih auto-sedišta, njihalice su takođe obavezni deo bebi-opreme.

bebe, kolica, pelena, pokrivanje, vrućine
foto: Shutterstock

- Najmanje novca ćete izdvojiti, kao što je i logično, za korišćene proizvode, koje možemo kupiti već za nekoliko stotina dinara. Cena najskupljih doseže i više stotina evra. Takve njihalice imaju dodatne pogodnosti - više načina ljuljanja, podešavanje nagiba ležaljke, reprodukciju pokreta, više brzina, ugrađene displeje, više umirujućih melodija, mogućnost povezivanje uređaja i reprodukovanje muzike putem mobilnih uređaja - kaže Kovačević.

Navodi da je slična situacija i s nosiljkama za bebe.

- Cene se drastično razlikuju u zavisnosti od stanja i kvaliteta. Korišćene koštaju već od 500 dinara, nove najvišeg kvaliteta i do 500 evra. Kvalitetnije varijante daju mogućnost lakog skidanja, podešavanja, prilagođavanja, veliku tendu za zaštitu, udobniji dušek.

Ono što je nesumnjivo na prvom mestu spiska za kupovinu dečje opreme jeste krevetac.

Krevetac
foto: Shutter

- Krevetac je neizostavan deo dečjih soba, a ponuda na našem oglasniku je veoma raznolika, tako da se adekvatan komad može pronaći za svačiji ukus, a i džep. Korišćeni kreveci se prodaju već od 1.500 dinara i takvi proizvodi su jako zanimljivi i mogu biti veoma kvalitetni, bez obzira na tu cenu. Kada im više nije potreban, roditelji često žele samo da oslobode prostor u sobi, pa ih prodaju i po simboličnim cenama - objašnjava naš sagovornik.

- Na drugoj strani su najkvalitetniji drveni kreveci koji koštaju i po 1.000 evra. Pored samih krevetaca, moguće je nabaviti i dodatnu opremu kao što su dušeci (ako ne idu u sklopu kreveta), ali i jastučići. Dušeke možemo pazariti već od 1.000 pa do desetak hiljada dinara, dok su jastuci dostupni već od nekoliko stotina dinara.

Dodatna oprema

Prema njegovim rečim,a i krevetac ima svoju dodatnu opremu, koja se takođe prodaje preko oglasa.

- Ogradice za krevetac su sastavni deo asortimana namenjenog dečjim sobama. Njihova cena se kreće u rasponu od već 200 dinara pa i do više hiljada dinara, u zavisnosti od kvaliteta, dezena, veličine...

On navodi i da su svakom novoprečenom roditelju neophodne hranilice za bebe.

Popularno

Maramne za nošenje beba

Nenad Kovačević, koordinator tima oglasnih savetnika za ostale kategorije u Sasomange.rs, kaže za Kurir da su poslednjih godina vrlo popularne marame za nošenje beba, jer su veoma praktične, pa ih roditelji rado koriste.

- Njihova cena se kreće od nešto manje od 1.000 dinara pa do preko 100 evra. Kvalitetnije marame omogućavaju nošenje i napred i pozadi, lakše podešavanje i lakše održavanje, pranje.

- One su još jedan važan element neophodan bebama. Kao i za ostale proizvode, cena zavisi od stanja i kvaliteta, pa su tako u rasponu od 1.500 dinara za očuvane korišćene do preko 300 evra. Veći kvalitet donosi benefite kao što su regulacija visine, podešavanje nagiba sedišta, sigurnosni pojas, lakoća sklapanja...

Dečja oprema na oglasima

  • auto-sedišta
  • dečja kolica
  • njihalice
  • nosiljke za bebe
  • krevetac
  • dušeci
  • jastuci
  • ogradice za krevetac
  • hranilice
  • bebi-alarm
  • flašice
  • glodalice
  • kadice za kupanje
  • podloge za prepovijanje
  • varalice
  • torbe za presvlačenje
  • toplomeri
  • dečja kozmetika

Od ostale opreme koja se može naći na našem oglasniku, tu je sitna bebi-oprema, kao što su bebi-alarm, flašice, glodalice, kadice za kupanje, podloge za prepovijanje, varalice, torbe za presvlačenje, toplomeri, ali i kozmetika i ostalo neophodnu za negu deteta i roditelja - istakao je Kovačević.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić

Bonus video:

02:11

STRUČNJACI O NOVIM TRIKOVIMA TRGOVACA: Opijum marketinga zavladao u Srbiji, prazni rafove i tera u minus!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track