04:39

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić o dojavi o bombi

U TOKU PRETRES ZGRADE ADRIA MEDIA GROUP Odgovorni urednik Kurira: Apelujemo na ambasadore članica EU i OEBS da osude pretnje

Društvo -

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić osudio je današnji napad na našu redakciju.

bomba, Kurir, Adria Media Group
foto: Dado Đilas

- U toku danas smo primili dojavu o bombi, drugi put od 29. maja. Rad u Adria Media Group i svih njenih izdanja, kao i redakciji Kurira je zaustavljen. I ovog puta je došlo do uznemiravanja zaposlenih, napravljena je ogromna šteta Kuriru. Prestali su da rade portal, televizija, izlazak štampanog izdanja je takođe ugrožen štampano izdanje. Svi zaposleni su mirno i bez panike izašli napolje, neki pokušavaju da rade laptopa a neki su morali da idu kući. Kurir apeluje na ambasadore zemalja članica EU, OEBS-a da se oglase u vezi sa još jednim napadom na medije. Podsetimo, 29. maja je bila još jedna dojava o bombi. Kurir se trudi da maksimalno objektivno izveštava o rusko-ukrajinskom sukobu, ne držimo nikome stranu. Na naše medije su dolazili ambasadori i jedne i druge države, sa obe strane dolazi veliki broj dezifonformacija. Kurir podržava zvaničnu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nastaviće tako. Nadamo se da će prestati ovo iživljavanje pogotovo što remeti ljudima posao. Zahvaljujmo se državnim organima naročito MUP-u koji je brzo reagovao - rekao je Nedić.

1 / 29 Foto: Dado Đilas

Podsetimo, policiji je danas stigla dojava da je bomba postavljena u redakciji Kurira, a na teren su odmah izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

00:42

Policijski psi pomažu u otkrivanju eksploziva u Kuriru

Inače, u toku je pretres zgrade Adria Media Group u kojoj se nalazi redakcija Kurira, kao i redakcije portala Mondo i Espreso.

00:52

DOJAVA O BOMBI U REDAKCIJI KURIRA! Zaposleni hitno evakuisani, policija na licu mesta

Ekipa Kontradiverzione jedinice MUP-a sa psima tragačima pretražuju objekat, svaki kutak zgrade kako bi proverili da li je zaista podmetnuta bomba.

00:32

POLICIJA PRETRESA REDAKCIJU KURIRA Ponovo dojava o bombi u zgradi naše medijske kuće

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track