U NIŠU ODLOŽENA OPERACIJA DETETA KOJU JE ČEKALO 6 MESECI JER JE POKVAREN STO! Dr Perišić za Kurir: Ministarstvo nam kupuje novi
Foto: Zorana Jevtić

OPASNO

U NIŠU ODLOŽENA OPERACIJA DETETA KOJU JE ČEKALO 6 MESECI JER JE POKVAREN STO! Dr Perišić za Kurir: Ministarstvo nam kupuje novi

Društvo -

Operacije dece na Klinici za dečju hirurgiju i optopediju UKC Niš otkazane su jer je operacioni sto pokvaren!

Javnost je za to saznala nakon žalbe majke jednog jedanaestogodišnjaka iz Niša koji više od šest meseci čeka na operaciju zbog urološkog problema, a koja mu je bila zakazana da danas i juče naprasno otkazana!

- Dok smo se juče spremali da krenemo na pregled anesteziologa, kako bi dete ostalo na klinici, a sutradan, odnosno danas bilo operisano, pozvala nas je medicinska sestra i obavestila da se intervencija otkazuje jer je polomljen operacioni sto - rekla je Milica Mandić, dečakova majka za Južne vesti.

A prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš potvrdio je za Kurir da je operacioni sto na Klinici za dečju hirurgiju i optopediju polomljen i da su sve te, tzv. elektivne operacije, odnosno one koje su sa lista čekanja i nisu hitne, u toj operacionoj sali odložene za desetak dana.

KC Niš, Klinički centar Niš
foto: Ana Paunković

- Taj operacioni sto je bio oštećen već dugo, servisiran je više puta, a sada je serviser rekao da ne može više da se popravi. Odmah sam o problemu obavestio Ministarstvo zdravlja i rekao da nam je neophodan novi sto i ministar je rekao da ćemo za desetak dana dobiti novi operacioni sto i krenuće ponovo operacije u toj sali. Javiću se majci tog dečaka, dete će za 10-15 dana biti operisano, kao i ostala deca koja su bila na listi i čije su operacije sada odložene zbog kvara stola. Ubrzaćemo operativne programe - naveo je za Kurir prof. Perišić.

On je rekao da u novom kliničkom centru ima 16 operacionih sala, da postoje i u starom na neki klinikama i da hitne operacije nikako ne čekaju.

- Pokušavamo, a sada kada dobijemo novi operacioni sto, bto će biti i lakše da smanjimo ili ukinemo liste čekanja - kaza je prof. Perišić.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track