OPERACIONI STO U NIŠ STIŽE U PETAK Dr Perišić za Kurir: Od ponedeljka opet operacije dece
Foto: Fonet

rešen problem

OPERACIONI STO U NIŠ STIŽE U PETAK Dr Perišić za Kurir: Od ponedeljka opet operacije dece

Društvo -

Novi operacioni sto u Kliniku za dečju hirurgiju i optopediju UKC Niš stiže prekosutra, a operacije dece po zakazanim terminima kreću u ponedeljak, kaže za Kurir prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

Dr Perišić upravo je završio razgovore u Ministarstvu zdravlja u Beogradu, gde je tražio i pomoć nadležnog resora Vlade Srbije za kupovinu novog operacionog stola, zbog koga su od danas otkazane elektivne operacije, odnosno one koje nisu hitne.

- Novi sto stiže u petak i odmah će biti namontiran, tako da praktično odmah, odnosno od ponedeljka startuju operacije po zakazanim terminima. A deca koja su imala zakazane termine i propali su im zbog pokvarenog operacionog stola, biće uskoro pozvana na operaciju, u naredni danima, jer ćem ubrzati operativni program i nadoknaditi prošušteno - navodi prof. Perišić i dodaje i da se trude sa smanje liste čekanja.

Podsetimo, elektivne operacije dece na Klinici za dečju hirurgiju i optopediju UKC Niš otkazane su jer je operacioni sto pokvaren, o čemu je javnost saznala nakon žalbe majke jednog jedanaestogodišnjaka iz Niša koji više od šest meseci čeka na operaciju zbog urološkog problema, a koja mu je bila zakazana za danas. I juče naprasno otkazana.

- Dok smo se juče spremali da krenemo na pregled anesteziologa, kako bi dete ostalo na klinici, a sutradan, odnosno danas bilo operisano, pozvala nas je medicinska sestra i obavestila da se intervencija otkazuje jer je polomljen operacioni sto - rekla je Milica Mandić, dečakova majka za Južne vesti.

Direktor UKC Niš odmah je potvrdio za Kurir da je operacioni sto na Klinici polomljen i da je bio oštećen već dugo, servisiran više puta, a da je sada serviser rekao da ne može više da se popravi, te je odmah o problemu obavestio Ministarstvo zdravlja.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track