ITALIJANKA CEO ŽIVOT BILA U ZABLUDI Lorijana se oglasila nakon saznanja da je Srpkinja: Mnogo sam SREĆNA, našla sam mamu Leposavu!
Foto: Privatna arhiva

Italijanka koja je saznala da je Srpkinja

ITALIJANKA CEO ŽIVOT BILA U ZABLUDI Lorijana se oglasila nakon saznanja da je Srpkinja: Mnogo sam SREĆNA, našla sam mamu Leposavu!

Društvo -

Italijanka Lorijana Saso, koja je posle pedeset godina saznala da je usvojena i da je poreklom iz Srbije, uz pomoć porodičnog prijatelja Radoice Vukića pronašla je biološku majku Leposavu Dinkovski u Perlezu.

Njeno traganje za majkom započelo je pre tri godine, kada je, posle smrti roditelja, koji su je, ispostavilo se, usvojili, u stanu našla kutiju u kojoj je bio pasoš SFRJ i džemperić kakav je nosila devojčica na slici u tom crvenom dokumentu. Iako joj je detinjstvo bilo ispunjeno ljubavlju i pažnjom Marise i Injasija Sasa, kada je saznala da je našla biološku majku, skakala je od sreće. Vukić, koji je svakodnevno u kontaktu s Lorijanom, rekao nam je da je posle pisanja Kurira o njenoj neverovatnoj životnoj priči oduševljena i zahvaljuje se što smo prostor posvetili običnim ljudima s neobičnom sudbinom.

- Mnogo sam srećna i uzbuđena - kratko je za Kurir preko Vukića poručila za Kurir, s nestrpljenjem iščekujući skorašnji susret s pravom majkom i ponovni zagrljaj posle 50 godina.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

Kada je saznala da biološka majka živi u Perlezu i da želi da je vidi, htela je odmah da krene na put. Međutim, budući da ima sina i da je i on želeo da upozna pravu baku, zbog njegovih obaveza i ispita malo su odložili dolazak u Srbiju.

Podsetimo, Leposava je za Kurir kroz suze ispričala da je Lorijanu rodila sa 16 godina i da je bebi na rođenju nadenula ime Zorica, a da su joj dete oteli majka i očuh i dali na usvajanje:

- Nije prošao dan a da nisam mislila na moju Zoricu. Pokušala sam da je nađem... Ne znam kako ću da preživim taj dan kada se budemo ponovo videle.

Lorijana Saso
foto: Privatna arhiva

kurir.rs/Danijela Vujsić

Bonus video:

16:22

HTELI SU DA ME ZAKOLJU KADA SAM TRAŽILA DETE! Ekskluzivna ispovest majke Italijanke koja je posle 53 GODINE SAZNALA DA JE SRPKINJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track