Kada plaćate onlajn, obavezno proverite ovih 5 stvari
Foto: Promo

Kada plaćate onlajn, obavezno proverite ovih 5 stvari

Društvo -

Sigurno ste preko interneta nekoliko puta do sada platili hotelski smeštaj, kupili odeću, kozmetiku, sportsku opremu iili auto delove. Kada se tome doda i plaćanje mesečnih računa, poručivanje preko servisa za dostavu ili plaćanje taksi usluga iz aplikacija, dobijamu sliku kako i u koje svrhe građani Srbije najčešće koriste platnu karticu za plaćanje na internetu.

Masterkard
foto: Promo

Ono što je prilikom onlajn plaćanja svima nama najvažnije je sigurnost i poverenje da će naše plaćanje biti uspešno sprovedeno. Zato je važno da znate da su sve onlajn transakcije obavljene Mastercard karticama zaštićene istom Mastercard sigurnosnom tehnologijom kao i plaćanja karticom u radnjama. Kupci koji plaćaju onlajn Mastercard karticama mogu da uživaju sva potrošačka prava kao i u fizičkom okruženju u pogledu vraćanja, zamene ili refundacije, a uz to, tu su i politike koje Mastercard globalno primenjuje u svom poslovanju – Politika nulte odgovornosti uz koju korisnik ne snosi troškove ukoliko dođe do neovlašćenog korišćenja kartice, i chargeback, odnosno opciju povrata sredstava ukoliko artikal koji ste poručili i platili nije isporučen ili ne odgovara opisima.

Masterkard
foto: Promo

Ono što se kupcima savetuje prilikom onlajn plaćanja je da primene racionalne mere predostrožnosti i obavljaju kupovinu kod pouzdanih trgovaca, Njih ćete prepoznati po tome što na veb-sajtu imaju jasno istakute Mastercard® SecureCode™ i Mastercard® Identity Check™ simbole. Da je plaćanje bezbedno znaćete i po tome što se u adresnom baru internet pretraživača nalaze oznake https i katanac, kao potvrde sigurne enkripcije podataka. Čuvajte od drugih svoje CVC2 i PIN kodove, kao i podatke sa platne kartice, Nemojte ih deliti sa drugima bilo u fizičkom ili onlajn okruženju. Ukoliko kod banke imate mogućnost, izaberite opciju prijavljivanje za dvofaktorsku autentifikaciju, kao još jedan korak u potvrdi da ste vi korisnik kartice.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track