NEĆEMO IMATI NASTAVNIKE SRPSKOG I MATEMATIKE: Na ovom fakultetu u Beogradu se prijavilo samo 8 kandidata, a ima mesta za 250!
Foto: Profimedia

SLAB ODZIV NA PRIJEMNOM

NEĆEMO IMATI NASTAVNIKE SRPSKOG I MATEMATIKE: Na ovom fakultetu u Beogradu se prijavilo samo 8 kandidata, a ima mesta za 250!

Društvo -

Sudeći po broju prijavljenih kandidata za polaganje prijemnih ispita, na pojedinim fakultetima Univerziteta u Beogradu se prijavilo znatno manje kandidata od predviđenih mesta za upis.

Na Matematičkom fakultetu, za smer profesora matematike i računarstva prijavilo se samo osam kandidata, na Filološkom - za smer za nastavnike srpskog jezika i književnosti, koji prima 250 brucoša, prijavljeno je samo 70 kandidata.

Filološki fakultet
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Takođe, na Učiteljskom, gde primaju 410 brucoša, prijavljeno je samo 295 kandidata, ali i na Pravnom, gde se ukupno prima 1.400 brucoša, a prijavilo se 1.370.

Zbog ovih podataka, mnogi sa pravom komentarišu da ćemo u narednim godinama ostati bez učitelja, nastavnika maternjeg jezika i matematike, kao i advokata.

Kome fale studenti Fakultet Broj kandidata Broj mesta Filološki (srpski jezik i književnost) 70 250 Pravni 1.370 1.400 Učiteljski 295 400 Matematički (profesor matematike) 8 250

S obzirom na to da su prijemni ispiti u toku, najveća gužva je bila na Fakultetu organizacionih nauka (FON), gde se prijavilo 2.299 kandidata na 840 mesta i na Građevinskom, gde se na 420 mesta prijavilo 766 svršenih srednjoškolaca.

Kurir.rs

Bonus video:

01:52

ŠUMARSKI FAKULTET DEO PROJEKTA ZASADI DRVO: Dekan prof. dr Stajić o značaju akcije pošumljavanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track