13:22

BEOGRAD USKORO CENTAR SVETSKE NAUKE Prof. dr Jovičić: Ovaj događaj će u našu zemlju dovesti NAJEMINENTNIJE NAUČNIKE

srbija i nauka

BEOGRAD USKORO CENTAR SVETSKE NAUKE Prof. dr Jovičić: Ovaj događaj će u našu zemlju dovesti NAJEMINENTNIJE NAUČNIKE (VIDEO)

Društvo -

U Beogradu se od 30. juna do 2. jula ove godine održava jedan od najznačajnijih evropskih skupova u oblasti mikrobiologije - FEMS Beogradska konferencija 2022 - u organizaciji Federacije Evropskih Mikrobioloških Društava.

Branko Jovičić
foto: Kurir televizija

Udruženje mikrobiologa Srbije je, kao prvo od 60 nacionalnih Udruženja, članova FEMS-a dobilo priliku da bude domaćin ovogodišnje, prve ONSITE konferencije, koja će se održati u hibridnom formatu. Na Konferenciji će biti prisutno preko 650 učesnika iz više od 70 zemalja iz celog sveta, dok će konferenciju ONLINE pratiti još preko 200 mikrobiologa.

Koliki je značaj mikrobiologije za zdravlje ljudi za televiziju Kurir govorio je prof. dr Branko Jovčić, profesor na Katedri za biohemiju i molekularnu biologiju Biološkog fakulteta.

mikrobilog
foto: Kurir televizija

- Ta konferencija pokazuje kolika je čast ukazana našem nacionalnoim udruženju mikrobiologa, s obzirom da smo mi 2020. godine organizovali onlajn konferenciju isto. Isto je bila isto uspešna. Prvi smo dobili tu čast da i onsajt (uživo) organizujemo tu konferenciju. Biće tu izuzetno veliki broj ne samo evropskih, već i svetskih stručnjaka iz oblasti mikrobilogije, medicinski biolozi, iz oblasti veterine, poljoprivrede, opšte mikrobiologe. Ovo će biti događaj koji će u Srbiju dovesti najeminentnije naučnike - rekao je za jutarnji program Kurir televizije prof. dr Branko Jovičić.

Celo gostovanje prof. dr Jovičića možete pogledati u VIDEU ISPOD:

13:22

BEOGRAD USKORO CENTAR SVETSKE NAUKE Prof. dr Jovičić: Ovaj događaj će u našu zemlju dovesti NAJEMINENTNIJE NAUČNIKE

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:31

Kina najavila: Šangaj u lokdaunu čak 9 dana zbog korona virusa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track