Najnovije vesti

NEOBAVEŠTENI!! BUDUĆI POLITIKOLOZI NISU ZNALI KO JE KOŠTUNICA! Poznati profesor sa FPN-a objasnio u čemu je problem i poručio OVO!
Foto: EPA, Printscreen/Facebook

Bruka na prijemnom na FPN

NEOBAVEŠTENI!! BUDUĆI POLITIKOLOZI NISU ZNALI KO JE KOŠTUNICA! Poznati profesor sa FPN-a objasnio u čemu je problem i poručio OVO!

Društvo
18:44h

Mnogi kandidati za upis na Fakultet političkih nauka nisu znali kako se zvala koalicija čiji je kandidat na predsedničkim izborima 2000. bio Vojislav Koštunica

Budući politikolozi koji su u ponedeljak polagali prijemni ispit za upis na Fakultet političkih nauka u Beogradu nisu znali odgovor na pitanje: "Kako se zvala koalicija ispred koje je na predsedničkim izborima 2000. godine kandidat bio Vojislav Koštunica?", što su mnogi profesori ocenili kao bruku za buduće brucoše.

Na društvenim mrežama juče se pojavila objava svršenog srednjoškolca koji je polagao prijemni ispit i napisao da je "utisak da je cela stvar prošla dosta bolje nego prethodnih godina".

Vojislav Koštunica, prijemni ispit, FPN
foto: Pritnscreen/Facebook

- Ipak, glavni utisak je da je najteže pitanje iz istorije, tj. pitanje na koje je najmanji broj kandidatkinja i kandidata dao tačan odgovor, otprilike bilo sledeće: Kako se zvala koalicija ispred koje je na predsedničkim izborima 2000. godine kandidat bio Vojislav Koštunica - piše u objavi na Fejsbuku.

Ubrzo nakon toga je i profesor pomenutog fakulteta Miloš Hrnjaz objavio na Tviteru "da se ispostavilo da je jedno od težih pitanja na prijemnom na FPN bilo kako je bilo ime koalicije koja je 2000. godine osvojila vlast u Srbiji". - Veoma mali broj budućih studenata je tačno odgovorio. Dosta indikativno - napisao je profesor Hrnjaz.

Prof. dr Zoran Stojiljković sa FPN nije iznenađen ovakvim neznanjem budućih brucoša i smatra da je to posledica oskudnog obrazovanja u srednjoj školi.

Zoran Stojiljkovic
foto: Printscreen/Youtube

- Uspeh na prijemnom je bio iznad prošlogodišnjeg. Ipak, u udžbenicima za srednju školu se izbegavaju problematični sadržaji, pa ove generacije otuda i nemaju stav i nisu fokusirane na noviju istoriju, ali znaju sve o dinastijama i bici na Kosovu. To što uče u udžbenicima je uopšteno i lekcije su veoma kratke.

Profesori se ne upuštaju previše u te teme. Stvar je osetljiva i sporna. To nije deo njihovog života, to je istorija koja ih ne pogađa - ocenio je za Kurir prof. dr Stojiljković i dodao da nove generacije nemaju kritički stav.

- Mlade generacije su fokusirane na društvene mreže. Tražiti od njih sve pre 2014, 2015. godine, pre nego što su ušli u fazu sazrevanja, suludo je, a starijim generacijama je teško to da prihvate. Nismo im stvorili taj okvir da o tome uopšte razmišljaju. Mislim da čak ni o Đinđiću ništa ne znaju, pogotovo oni koji ne studiraju društvene nauke - zaključio je on.

Kurir.rs

Bonus video:

POLITIKA SRBIJE ZASNOVANA NA PRINCIPIMA! Pritisak na našu zemlju ogroman: Stručnjaci najavili NAJGORE TEK DOLAZI
17:27

POLITIKA SRBIJE ZASNOVANA NA PRINCIPIMA! Pritisak na našu zemlju ogroman: Stručnjaci najavili NAJGORE TEK DOLAZI

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track