02:39

IZVRŠITELJI ODUZELI DOM PORODICI KOJA ODGAJA DETE SA CEREBRALNOM PARALIZOM! Dete sa posebnim potrebama ostalo bez KROVA NAD GLAVOM

OVO NEMA NIGDE!

IZVRŠITELJI ODUZELI DOM PORODICI KOJA ODGAJA DETE SA CEREBRALNOM PARALIZOM! Dete sa posebnim potrebama ostalo bez KROVA NAD GLAVOM

Društvo -

Porodica Sokočanin iz Bora, ovih dana susreće se sa nesvakidašnjom situacijom.

Danijela i Željko koji odgajaju ćerku Zoranu sa posebnim potrebama sada strahuju da će ostati bez doma, prilagođenog detetu koje boluje od cerebralne paralize, zbog čega otežano hoda.

Porodica Sokočanin
foto: Kurir televizija

Da se ovako crne slutnje ne bi obistinile, u pomoć su priskočila humanitarna udruženja koja sakupljaju novac kako bi porodični dom ostao u vlasništvu požrtvovanih roditelja.

- Mi smo platili 100 rata, sve u roku, ali sada je neka kamata od 8.000 evra za koju ne znam za šta je mogla da postoji. Sada sve dokazujemo na sudu. U suštini, ono što se zna. Banka je potraživala 31.000 evra, mi smo vratili 30.900 evra. Sa ovim 20.000 evra mi smo njima praktično dali 50.000 evra - rekao je Željko Sokočanin.

Porodica Sokočanin
foto: Kurir televizija

Selidba iz ove kuće za bolesno dete bila bi pogubna jer teško podnosi promene, kaže majka Danijela.

- Trebalo je u određenim trenucima imati određenu sumu novca što za rehabilitacije, što za operacije. Tako smo upali u kredite i trudili smo se da svaku ratu plaćamo redovno kako ne bi došlo do ovoga - kaže Danijela.

Porodica Sokočanin
foto: Kurir televizija

Porodični dom zvanično je prodat, ali udruženja "Glasno za omladinu" i "Borci za Bor" su uskočila u pomoć i kontaktirali osobu koja je otkupila ovu kuću.

- To je čovek iz Bora i koji je izrazio želju da pripomogne jer nije znao šta kupuje. Tek po viđanju priloga na društvenim mrežama, čovek je bio u čudu šta je kupio. Pustio mi je poruku da ne želi da ostavi porodicu bez krova nad glavom - rekao je za Kurir televiziju Dalibor Jović iz Udruženja "Borci za Bor".

Porodica Sokočanin
foto: Kurir televizija

Da bi porodica Sokočanin ostala u svom domu, humanitarna udruženja apeluju na što više donacija jer je potrebno prikupiti 20.000 evra kako bi kuća opet bila u njihovom vlasništu.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

13:38

OVAKO VAM DECA ŠALJU SIGNAL DA IM TREBA POMOĆ Posebnim ponašanjem tinejdžeri skreću pažnju na sebe SPREČITE NAJGORI SCENARIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track