DEČAKU (8) IZ PEĆI TREBA 70.000 EVRA ZA LEČENJE U TURSKOJ: Vesić je ustupio 65 slika iz svoje Knjige o Beogradu da bi pomogao!
Pomoć porodici bolesnog dečaka je neophodna, Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

POMOZITE i vi

DEČAKU (8) IZ PEĆI TREBA 70.000 EVRA ZA LEČENJE U TURSKOJ: Vesić je ustupio 65 slika iz svoje Knjige o Beogradu da bi pomogao!

Društvo -

Goran Vesić, član predsedništva SNS na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je potresan video snimak i apel da se pomogne dečaku iz Peći, što je on već učinio.

Naveo je da je ustupio slike iz svoje knjige na prodaju da bi pomogao detetu, i zamolio druge da urade isto.

On je napisao sledeće:

- Dragi prijatelji, ustupio sam 65 slika iz moje Knjige o Beogradu na prodaju kako bi prikupili potreban novac za lečenje Aleksandra Džavrića iz Peći. Molim vas da pogledate ovu priču, ma koliko vam bila teška, i da svi zajedno pokušamo da pomognemo ovom divnom dečaku iz srpske Metohije. Potrebno je da sakupimo 70.000 evra, kako bi mogao da ode u Tursku na lečenje matičnim ćelijama. Nadam se da će prodaja slika da doprinese dostizanju ovog cilja. Od ponedeljka 4. jula od 20.00 na sajtu www.aukcije.arte.rs moći ćete da licitirate za kupovinu slika. Hvala vam u moje lično ime i u ime porodice Džavrić. Oni su neverovatni borci. U neprijateljskom okruženju, sa teško bolesnim sinom i majkom, žive sa osmehom i bore se. Pomozimo im u toj borbi. Svako onoliko koliko može! Hvala! - napisao je on.

Brestovik, selo Brestovik, Peć, Aleksandar Džavrić, Goran Vesić
foto: Printscreen/Pink TV

Uz njegov apel šerovao je i potresan video snimak na kojem se vidi muka cele jedne porodice, a video snimak možete pogledati klikom na link OVDE.

U prilogu koji je podelio govori se o tužnoj sudbini dečaka, kog je mama Dijana prevremeno rodila u bolnici u Prištini, a za kog nije bilo inkubatora, dok je za ostalu albansku decu bilo.

Brestovik, selo Brestovik, Peć, Aleksandar Džavrić, Goran Vesić
foto: Printscreen/Pink TV

Mališan je zato danas bolestan, teško hoda, zaostaje u razvoju a njegovi roditelji do dana današnjeg od svog sinčića nisu čuli nijednu jedinu reč.

Kako ga tada, samo zato što je Srbin, nisu stavili u inkubator, njegov mozak ostao je bez kiseonika i sada mu je jedina nada terapija matičnim ćelijama u Istanbulu za koju njegovi roditelji, koji ionako teško žive u neprijateljskom okruženju, nemaju novca.

Da muka ne ide sama, dokaz je da mu je majka teški bubrežni bolesnik.

Kurir.rs

Bonus video:

04:38

PATRIJARH PORFIRIJE I VESIĆ UGOSTILI DECU SA KIM I IZ CG: Beograd glavni grad svih Srba, ma gde živeli na planeti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track