03:59

SLEDI NAM SCENARIO KAO PROŠLE JESENI? Korona bukti na popularnim turističkim destinacijama: Doktori predviđaju PRAVU EKSPLOZIJU

kovid 19

SLEDI NAM SCENARIO KAO PROŠLE JESENI? Korona bukti na popularnim turističkim destinacijama: Doktori predviđaju PRAVU EKSPLOZIJU

Društvo -

Dr Sanja Bjelica, anesteziolog i profesor dr Borislav Kamenov naveli su da je jak imunitet najbolji način da se zaštitimo od korona virusa.

Dr Sanja Bjelica, anesteziolog istakla je u jutarnjem programu Kurir televzije istakla je da se, prema nekim statistikama, ne očekuje više od 2.000 obolelih dnevno u ovom talasu.

dr Kamrenov, dr Bjelica
foto: Kurir televizija

- Smatram da su to optimistični podaci. Sada je značajno blaža klinička slika u odnosu na delta soj - istakla je dr Sanja Bjelica.

Profesor dr Borislav Kamenov istakao je da korona bukti na onim mestima gde se skuplja mnogo ljudi.

- Razboljevaju se oni koji su se prethodno razboljevali i to znači da se soj promenio i da je različit. Mnogo je važan nespisifičan imunitet. Imunski sistem vezan je hronično trovanje organizma. Oni koji jedu stvari koje im ne prijaju i koji nemaju zdrave navike imaju slabiji imunitet i veću šansu da se zaraze - kaže dr Kamenov.

dr Kamrenov, dr Bjelica
foto: Kurir televizija

Dr Bjelica navela je prirodni imunitet i rad na imunitetu treba da bude kao higijenska navika.

- Što se tiče Crne Gore tokom jeseni usledila je prava eksplozija korone prošle godine. Mi imamo sumnje da mislimo da će se to desiti i ove godine. Ono što nas teši je što je ovaj soj znatno blaži, ali jesen ide i videćemo šta će nam ona doneti tek - kaže Bjelica.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:31

Kina najavila: Šangaj u lokdaunu čak 9 dana zbog korona virusa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track