NEPREGLEDNE KOLONE TURISTA NA SRPSKOJ GRANICI Kilometarska zmija na putu za more, pogledajte gužve na našim graničnim prelazima
Foto: Printscreen/mup kamere

crveni dan bio je 1. jul kad počinje prva navala turista

NEPREGLEDNE KOLONE TURISTA NA SRPSKOJ GRANICI Kilometarska zmija na putu za more, pogledajte gužve na našim graničnim prelazima

Društvo -

Najopterećeniji su putni pravci ka moru - Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori

BEOGRAD - Početak radne nedelje donosi umereniji intenzitet saobraćaja u odnosu na dane vikenda ali i dalje je pojačan na auto-putevima u Srbiji, saopštio je jutros Automoto savez Srbije.

1 / 7 Foto: Printscreen/mup kamere

Najopterećeniji su putni pravci ka moru - Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Zbog visokih dnevnih temperatura za putovanje birajte kasnije popodnevne sate jer je tada putovanje sigurnije, rizik od kvarova na vozilu manji, a vožnja za vozače i putnike bezbednija.

Zadržavanja na putničkom terminalu graničnog prelaza Preševo je oko 45 minuta.

Granični Prelazi, Gužva
foto: Printscreen/mup kamere

Zadržavanja na teretnim terminalima na graničnom prelazu Horgoš i Batrovci su dva sata a Kelebija i Šid sat vremena.

Granični Prelazi, Gužva
foto: Printscreen/mup kamere

Četvrti dan zaredom gužve su na graničnim prelazima, a najopterećeniji su međunarodni prelazi koji rade 24 sata, piše Telegraf. Novi veliki talas putnika na ulazu u Srbiju, očekuje se sledećeg vikenda, od petka, kada počinje raspust u preostalih šest austrijskih pokrajina i pojedinim delovima Nemačke.

Gužve na granicama uobičajene su u ovo vreme, kada se veliki broj naših ljudi iz inostranstva vraća u Srbiju, kao i Turaka koji se vraćaju u domovinu sa zapada Evrope. Uz to, počela je i sezona godišnjih odmora, pa je granični prelaz Preševo veoma opterećen.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track