MALI ODOBOJKAŠI I VATERPOLISTI NAUČILI VAŽNU LEKCIJU: Borba za zdravu kožu i protiv melanoma
Foto: privatna arhiva

Euromelanom

MALI ODOBOJKAŠI I VATERPOLISTI NAUČILI VAŽNU LEKCIJU: Borba za zdravu kožu i protiv melanoma

Društvo -

Euromelanom kampanja nastavlja aktivnosti, sada su u fokusu edukacija dece o pravilnom ponašanju na sunci, štetnost pregorevanja u detinjstvu i opasnost odlazaka u solarijume.

A tu su i pregledi pregledi koje su članovi nacionalnog tima Euromelanom u sastavu prof.dr Danica Tiodorović, prim.dr Miroslav Dinić, dr Slađana Cekić, dr Olga Milosavljević obavili u prethodna dva dana.

melanom
foto: privatna arhiva

Pregledano je u oko 40 devojčica uzrasta od 10 do 14 godina u vaterpolo kampu, na Košutnjaku u petak, a u subotu u Omni centru u Valjevu, u odbojkašknom kampu Vanje Grbića dermatolozi su održali predavanje o pravilnom ponašanju na suncu, opasnosti pregorevanja na suncu i štetnosti solarijuma. Pored predavanja, dermatolozi su obavili besplatne preglede 246 dece, uzrasta od sedam do 18 godina - kaže prof. Danica Tiodorović.

Sledeće aktivnosti bice 15. jula kada će biti obavljena edukacija i pregledi dece u vaterpolo kampu na Košutnjaku, kao i edukacija i pregledi u odbojkaškim kampovoma Vanje Grbića 16. i 30. jula.

melanom
foto: privatna arhiva

- Za dva dana pregledano je i edukovano skoro 300 dece u odbojkaškim i vaterpolo kampovima, a slede još edukacija i pregledi više od 500 dece u kampovima narednih nedelja ' ističe prof. Tiodorović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track