MEŠTANI MAKOVE SEDMICE U STRAHU: Migranti se i dalje okupljaju u šumi
Foto: MUP Srbije

Krvavi Sukob

MEŠTANI MAKOVE SEDMICE U STRAHU: Migranti se i dalje okupljaju u šumi

Društvo -

SUBOTICA - Subotičani su još pod utiskom neprijatnog događaja za vikend, a meštani Makove sedmice još su u strahu, posle krvoprolića u Hrastovoj šumi, u sukobu dve grupe migranata, gde je u subotu ujutro ubijen jedan migrant.

U tom oružanom sukobu migranata, ranjeno je šestoro, a još četvoro je i danas u subotičkoj Opštoj bolnici, gde su svi povređeni odmah nakon ranjavanja prebačeni vozilima hitne pomoći. Dvoje je još uvek životno ugroženo, a šesnaestogodišnja devojčica je prebačena na Novosadski institut, jer je još u kritičnom zdravstvenom stanju.

Policija je saopštila da je uhapšen 26-godišnji Avganistanac, osumnjičen za teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga je uputio poruku građanima, da je policija stavila stanje pod kontrolu i da nema razloga za strah ni u naselju Makova sedmica, niti u drugom delovima Grada, jer policijske patrole dežuraju, a migranti su dislocirani iz šume.

Bojan Šoralov
foto: N.H.

Meštani Makove sedmice uprkos svemu još uvek strahuju, a navode da se u šumi migranti okupljaju, samo kada su u većim grupama. Nezvanično se tvrdi da su se u subotu ujutro pištoljima i noževima sukobile dve grupe krijumčara, Avganistanci i Pakistanci, nekoliko Iračana i Sirijaca, koji od tih krivičnih delatnosti zarađuju i novac, pa se pominje više razloga za sukob i krvoproliće.

Policija je efikasno u jednom danu rešila problem koji je nastao oružanim sukobom, saslušala više migranata koji su bili u grupama u šumi, a jedan je uhapšen, zbog sumnje za ubistvo.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track