01:29

POČEO NOVI TALAS KORONE U SRBIJI! Epidemiološka situacija SVE GORA! Profesor Kočović dao prognoze do kada će trajati zaraza

kovid 19

POČEO NOVI TALAS KORONE U SRBIJI! Epidemiološka situacija SVE GORA! Profesor Kočović dao prognoze do kada će trajati zaraza

Društvo -

Epidemiološka situacija u Srbiji iz dana u dan se pogoršava, a profesor dr Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije navodi da će situacija tek biti sve gora u naredna dva meseca.

- Epidemija se vratila i to na velika vrata. Srbija se nalazi u lošoj situaciji, ali u Evropi je još gore. Ono što smo videli do sada, govori nam da je pauza, koja je bila oko 1. marta i završila se oko 14. juna je gotova - kaže profesor Kočović.

profesor Kočović
foto: Kurir televizija

On je dodao da su ostale zemlje Evrope tek u lošoj situaciji i da je zaraza sve veća.

- Nemačka, Austrija, Italija su u katastrofalnoj situaciji, vidimo da su tu i turističke destinacije. U Srbiji je sve veća zaraza i tek će biti u narednih 60 dana. Mi smo u petom talasu, sve matematike govore da smo u lošoj situaciji - kaže profesor Kočović i dodaje:

- Taj talas s jeseni pomeren je sada. U delovima Evrope to je počelo da raste od početka maja. I u drugim država su ljudi prestali da se vakcinišu i to je jedan od problema zašto korona raste - kaže prof. Kočović.

profesor Kočović
foto: Kurir televizija

Profesor je istakao da se već sledeće nedelje očekuje veliki porast zaraženih korona virusom.

- Već seldeće nedelje na očekuje preko 2.000 zaraženih. Ono što bi trebalo svi da uradimo, treba da stavimo masku u malim zatvorenim prostorima - istakao je profesor Kočović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:27

Brajović otkrio šta je Novak radio posle izgubljenog meča u Dubaiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track