02:55

STRAŠNO! ZA OVIM LEKOM U SRBIJI OPŠTA POMAMA Farmaceut dao ŠOK izjavu: Ljudi, neće to da vam reši problem, nego se PRESABERITE!

objasnio

STRAŠNO! ZA OVIM LEKOM U SRBIJI OPŠTA POMAMA Farmaceut dao ŠOK izjavu: Ljudi, neće to da vam reši problem, nego se PRESABERITE!

Društvo -

U poslednje dve godine bili smo skloni bespotrebnom skladišenju prvo toalet papita tokom korone, pa onda osnovnih zivotnih namirnica kao što su ulje, šećer i brašno tokom rusko - ukrajinske krize.

lekovi, Lorazepam, Horgoš, zaplena
foto: Carina Srbije

E sad je na tapet došao lek lorazepam za koji kažu da vlada opsta potražnja. A da li je to tako istraživao je novinar Kurir televizija Predrag Žambok, čiji je sagovornik bio Đorđe Predić, diplomirani farmaceut.

- Postoji nestašica lorazemapa, naravno. Lporazepam nije antidepresiv, već ansiolitik - za osećanje napetosti, anksioznosti. Neće tableta da reši stvar. moramo u glavama da rešimo stvar - rekao je diplomirani farmaceut Đorđe Predić, te dodao:

Đorđe Predić
foto: Kurir Televizija

- Ne treba se podleći pod masovnu histeriju. Činjenica je d aima dosta pacijenata kojima treba taj lek. Problem je širi i veći. Mi nemamo više ni jednu fabriku lekova našu, šta reći onda? Znači, može da nam radi ko šta hoće, kako hoće i kad hoće. Do nestašice ne dolazi prodajom ovog leka na crno, već prekomernom upotrebom ovog leka na zahtev pacijenata u odnosu na lekare. Ni njima nije lako. Opet pričam, neće tableta da reši. Moramo u našim glavama da menjamo kompletan hardver - rekao je Predić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

09:22

EVROPA ĆE UNIŠTITI SAMU SEBE ZBOG JEDNE STVARI Pavić i Bušatlija o krizi i vanrednom stanju EVO ŠTA JE KRAJNJI CILJ AMERIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track