NI MRTVI NISU IMALI MIRA! Tokom jučerašnjeg pljuska poplavljena i hladnjača kapele na Bežaniji KOVČEZI ISPRED KAPELE (VIDEO)
Foto: Kurir

posledice nevremena u beogradu

NI MRTVI NISU IMALI MIRA! Tokom jučerašnjeg pljuska poplavljena i hladnjača kapele na Bežaniji KOVČEZI ISPRED KAPELE (VIDEO)

Društvo -

Jako nevreme, koje je juče napravilo haos u Beogradu, izazvalo je i poplavu u Centralnoj sabirnoj kapeli na Novom bežanijskom groblju, pa se danas ispred kapele mogla videti gomila praznih kovčega i pored njih krstača, u kojima su do sinoć bili pokojnici.

- U podrumu kapele nalaze se hladnjače u kojima se smeštaju pokojnici u kovčezima, spremni za sahranu. Reč je o pokojnicima koji nisu preminuli u Beogradu i o onima koji su preminuli u stanovima i kućama u Beogradu ili na nekim drugim mestima, osim onih koji su preminuli u bolnicama. Odatle ih pogrebna preduzeća odnose na groblja gde treba da bude sahrana - objašnjava naš izvor i dodaje:

00:07

Poplavljena hladnjača sabirne kapele na Bežaniji

- Obilna kiša je sinoć probila u taj podrum u kom su hladnjače, bukvalno napravila haos,silna voda je bila unutra, ogromna poplava I noćas su ekipe radnika s pumpama morale da izvlače vodu iz tog podruma, odnosno hladnjača. A tela su morali da izvade iz kovčega, stave na stolove u hladnjači koja je i dalje radila, a kovčege izbace napolje. Pozvali su pogrebna preduzeća da donesu iste takve sanduke da bi pokojnike stavili u njih, a potom su tela u novim kovčezima premestili u drugu hladnjaču, na spratu ove sabirne kapele. I tako su tela opet bila spremna za sahranjivanje.

Naš izvor navodi i da su iz JKP "Pogrebne usluge" pogrebnicima rekli i da donesu fiskalne račune za nove sanduke i da će to javno preduzeće da im refundira troškove nabavke novih kovčega.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja