OVAKO PREVARANTI PRODAJU LAŽNE ARANŽMANE U GRČKOJ: Iznajmljuju smeštaj koji ne postoji NAŠI TURISTI U STARTU OSTANU BEZ 200 EVRA
Foto: Shutterstock

svake godine ista priča ,

OVAKO PREVARANTI PRODAJU LAŽNE ARANŽMANE U GRČKOJ: Iznajmljuju smeštaj koji ne postoji NAŠI TURISTI U STARTU OSTANU BEZ 200 EVRA

Društvo -

Svake godine naši turisti suočavaju se prevarama prodaje lažnih aranžmana preko interneta. Ovih dana na društvenim mrežama se, piše Informer, pojavilo upozorenje da izvesni Slađan Jovanović iz Bosne već drugu se zonu vara lakoverne turiste nudeći im nepostojeći smeštaj u grčkim letovalištima!

Prevarant je ove godine na društvenim mrežama izdavao vilu pod imenom "Izabel" u Pefkohoriju, a kada bi mu gosti uplatili depozit ili čak ceo iznos za smeštaj, nestao bi bez traga, blokirao korisnike i gasio mobilni telefon.

0334519058, Krit, Grčka
foto: Profimedia

- Odlična ponuda, već od 50 evra dnevno za apartman. Povoljno, potpuno novi apartmani, završeni 2022. godine. Slobodni termini za apartmane sa jednom i sa dve spavaće sobe jul - avgust. Rezervacije i upit za termin preko mesindžera. Uključeni u cenu: privatni parking, televizor, internet - glasi oglas kojim je Sladan "pecao" ljude.

Da stvar bude još gora, od početka ove sezone već je naselo nekoliko ljudi, koji su vest da su obmanuti objavili na Fejsbuk grupi "Live from Greece", a među njima je bila i Maja Bajalica iz Beograda. Ona je nasela na Slađanovo lažno oglašavanje i "pukla" 220 evra za rezetvacuju smeštaja.

lažni apartmani
foto: Printscreen

- Dragi svi, s obzirom na to da smo imali neprijatnost prilikom dogovaranja smeštaja, a preko nekoga ko je član ove grupe, želim da vas sve o njemu obavestim i da vas upozorim: Slađan Jovanović je prevarant. Mi smo naseli, uplatili 220 evra kao rezervaciju za vilu "Izabel", i posle više nismo dobili nikakvu informaciju o našem odlasku. Jovanović je jednostavno nestao. Blokirao nas je i ne prima naše poruke, broj telefona je non-stop nedostupan, a njegovog profila, oglasa i vile na Fejsbuku više nema - ogorčena je prevarena putnica, koja je objasnila kako Slađan vara turiste:

Kurir pisao o Slađanovoj prevari i prošlog leta

Kurir je prošle godine pisao o prevarama tog Slađana koji se tada oglašavao kao vlasnik apartmana u Pefkohoriju i Haniotiju gde je za ime profila birao imena nepostojećih vila.

Kako smo tada objaviili otkriveno je da su izvršene tri prevare i jedan pokušaj prevare. Uspeo je da protivzakonito prihoduje po 450 evra od dve porodice, a prema rečima jedne od sagovornica jednoj žrtvi uspeo je iz novčanika na isti način da izvuče čak 700 evra.

Sve detalje njegove prošlogodišnje prevare PROČITAJTE NA OVOM LINKU.

- Kada se dogovorite oko termina i rezervacije, novac pošaljete preko Vestern juniona na adresu u Banjaluci koju on prosledi. Taj novac je za rezervaciju apartmana, a ostatak se, navodno, daje njegovom sinu ili ćerki u Pefkohoriju kad dođete. Ali on je već posle te uplate nedostupan za dalje dogovore. Zato apelujem na ljude da ne ponove moju grešku. Vodite računa, prevaranata ima na svakom koraku. Čast izuzecima i pošte nim ljudima!

Nakon njene objave usledila je lavina komentara ljudi koji su ga "provalili" i koji su u poslednjem trenutku odustali od letovanja jer su im bili sumnjivi njegovi zahtevi i način po slovanja preko servisa za slanje novca.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track